Пошти Естонії та України поновили угоду про партнерство з метою зміцнення та розвитку співпраці

29.03.2023

Голова правління пошти Естонії (Omniva) Март Мегі та генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, провели робочу зустріч у Києві, де обговорили попереднє довгострокове партнерство, подальшу діяльність та можливості зміцнення співпраці в майбутньому, а також підписали двосторонню Угоду між поштовими операторами.

Omniva стала першим поштовим оператором, представники якого відвідали Укрпошту в Києві з початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року.
«Ми пишаємося діяльністю Укрпошти, яка, попри війну, забезпечує доставку поштових відправлень та посилок в країні, щоб повсякденне життя українців могло продовжуватися, – підкреслив Март Мегі, – Omniva підтримує Укрпошту тісною співпрацею, і підписання оновленої угоди про партнерство підтверджує, що партнерство продовжуватиметься та поглиблюватиметься і надалі».

«Протягом багатьох років Укрпошта співпрацює з компанією Omniva, як з одним з наших основних транзитних партнерів. Ми прагнемо разом створювати прискорені рішення для найбільших європейських компаній, що займаються електронною комерцією. Навіть під час повномасштабного вторгнення, Укрпошта зосереджується на обслуговуванні наших клієнтів, надаючи їм найкращий клієнтський досвід для доставки критично важливих товарів, які зараз вкрай необхідні в Україні», – Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.
Україна вже багато років є одним із найбільших напрямків для міжнародного бізнесу Omniva. З початку цього року пошта Естонії доставила в Україну понад півмільйона посилок. Вантажівки Omniva щодня прибувають до України, забезпечуючи одну з найшвидших служб доставки електронної комерції для нашої країни в ці непрості часи. Наразі Omniva пропонує послуги в Україні для клієнтів на трьох континентах.

Минулого року пошта Естонії надала безкоштовну гуманітарну допомогу в Україну в співпраці з благодійними організаціями. Omniva та Укрпошта також запустили безкоштовні адресні посилки від приватних клієнтів з Естонії в Україну. Крім того, Omniva доставила поштові відправлення до Львівського сортувального хабу Укрпошти.

Загалом, починаючи з березня по грудень 2022 року поштові оператори разом доставили з Естонії 17 600 безкоштовних посилок загальною вагою майже 74 000 кг.

Нагадаємо: з 1 січня 2023 року клієнти з Естонії можуть відправляти посилки в Україну за пільговою ціною від 6,58 євро. Також на початку 2023 році Укрпошта знизила тарифи на доставку в Естонію на 45%. Так, відправлення вагою до 250 г коштуватиме 5,73 доларів США, а посилка 1 кг –від 11 доларів США.