Відправити товари за кордон стане ще вигідніше: в Укрпошті діятиме нова послуга

27.03.2023

З 1 квітня Укрпошта запускає нову послугу «Дрібний пакет PRIME». Ця послуга розроблена Міжнародною поштовою корпорацією IPC саме для формату продажів в інтернеті.

Вартість послуги буде дешевшою на 8% у порівнянні з «Дрібний пакет рекомендований», який є дуже популярною серед українських користувачів поштових послуг (послугою користується майже 80% відправників з України).

«Дрібний пакет PRIME» передбачає доставку замовлення в поштову скриньку клієнта без підпису; пріоритетний порядок обробки в країні призначення та відслідковування замовлення в усіх країнах мережі PRIME. Варто зазначити: нова послуга не передбачає компенсації в разі втрати відправлення в країні призначення. Для відправки товарів з гарантованою базовою компенсацією в країні призначення клієнти можуть й надалі використовувати категорію «Дрібний пакет рекомендований».

Послуга діятиме в 67 країнах, зокрема в Канаді, Великій Британії, Німеччині, Австралії, Франції (планово з 1 травня) та ін. країнах. Першочергово «Дрібний пакет PRIME» орієнтується на постійних клієнтів Укрпошти, які експортують свої товари, продаючи їх в інтернеті.

Послугу можна буде оформити в онлайн-сервісах: системі АРІ, особистому кабінеті та мобільному застосунку. На період тестового режиму, з 1 квітня по 1 травня, оформлення можливе лише в особистому кабінеті.

Таким чином, Укрпошта пропонує своїм клієнтам альтернативи: «Дрібний пакет» з його ширшими можливостями чи «Дрібний пакет PRIME», дешевший на 8%.

Крім того, хочемо нагадати: Укрпошта знизила тарифи:

  • на доставку посилок та дрібних пакетів до Литви, Латвії, Естонії на -45% з 01.01.2023;
  • на EMS-відправлення до Польщі на -75% з 01.01.2023;
  • на посилки до Німеччини на -60% з 01. 04. 2023

Детальніше про тариф «Дрібний пакет PRIME» можна дізнатися за посиланням.