Укрпошта презентує нову філателістичну книгу «Поштові марки України 2021»

24.03.2023

Укрпошта не полишає традицій і представляє новинку – щорічну філателістичну книгу із річним комплектом поштових марок «Поштові марки України 2021». Повномасштабне вторгнення, яке розпочала росія проти України в лютому 2022 року, ускладнило роботу над книгою, тож Укрпошта змушена презентувати довгоочікувану книгу тільки зараз.

У виданні представлені фінальні випуски серії «Краса і велич України», присвячені місту Севастополь, а також Черкаській та Рівненській областям. Книгу також доповнює поштова марка «Крик Карпат» – бронзовий призер міжнародного конкурсу PostEurop на визначення Кращої поштової марки Європи 2021. Крім того, особливої естетики виданню надають перші українські поштові марки в художньому жанрі ню видатного українського художника і поета Тараса Шевченка «Одаліска» та сучасного художника-графіка Андрія Чебикіна «Енергія ІІ».

Обкладинку книги прикрашають поштові марки 2021 року в серії «Українська вишивка – код нації» та сорочка (Рівненська обл.) з фондів Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара».

Книга «Поштові марки України 2021» представлена в 2-х комплектаціях: Стандарт (1100 примірників) та Ексклюзив (900 примірників). У форматі Ексклюзив, окрім річного набору поштових марок, включено ексклюзивні випуски 2021 року – неперфорований блок «Монумент Незалежності (2001), Київ» та поштову марку «ХХХІІ літні Олімпійські ігри. Медальний залік України» з надруком.

Вартість книги в комплектації Стандарт складає 3 400 грн, Ексклюзив – 4 500 грн. Видання «Поштові марки України 2021» можна замовити з 24 березня в офіційному онлайн-магазині Укрпошти або придбати у філателістичних крамницях з обмеженням 1 книга на замовлення.