Укрпошта знизила тарифи на відправлення до Литви, Латвії та Естонії до 45%

12.01.2023

Укрпошта знизила тарифи на доставку до Литви, Латвії, Естонії до -45%. Тепер усі українці можуть ще дешевше відправляти посилки рідним та друзям, які знаходяться в країнах Балтії, а також продавати товари українського виробництва на міжнародних маркетплейсах.

Укрпошта націлена зробити максимально доступними відправлення до країн із найбільшою кількістю українських переселенців. Саме тому у рамках співпраці Укрпошти з поштовими операторами Lietuvos paštas (Литва), Latvijas Pasts (Латвія) та Omniva (Естонія) було знижено тарифи на відправку дрібних пакетів на 25%-35% залежно від ваги, та посилок на 35%-45%. Ознайомитися з оновленими тарифами можна за посиланням. Тепер відправити браслет з українською, символікою вагою до 250 гр. коштуватиме 5.73 дол. США; пару українських книжок вагою 1 кг – від 11 дол. США; посилку з дому з речами переселенців вагою 5 кг – від 21 дол. США.*

Оформити відправлення можна у поштових відділеннях Укрпошти та в особистому онлайн-кабінеті, а також за допомогою мобільного застосунку Укрпошти. Зазначимо: оформлюючи відправлення онлайн, кожен клієнт додатково отримує знижку – 3%. Для постійних відправників та корпоративних клієнтів діють накопичувальні знижки.
У рамках допомоги Україні впродовж 2022 року Естонія спільно з Укрпоштою запустили програму безкоштовної доставки посилок з гуманітарною допомогою. Крім того, пошта Литви зібрала і направила до українських благодійних фондів 20 вантажівок із одягом, а також 2 вантажівки із сортувальним обладнанням для Укрпошти.

Варто підкреслити, що Пошта Латвії стала першою, хто розпочав співпрацю з Україною в галузі імпорту генераторів, павербанків, літій-іонних акумуляторів, портативних зарядних станцій, старлінків без мита та ПДВ. Відтепер товари критичного імпорту можна відправити із 600+ відділень пошти Latvijas Pasts. Перелік країн буде розширюватися.

Як призначений оператор держави-члена Всесвітнього поштового союзу, Укрпошта здійснює доставку до 190 країн світу – окрім росії та білорусі, а також доставляє посилки, надіслані в Україну з більшості країн світу. Нагадаємо, Укрпошта спільно з поштою Польщі створили спеціальні умови на пересилання відправлень між країнами. Укрпошта та пошти Литви, Латвії та Естонії успішно провели переговори щодо зниження тарифів на відправлення посилок з цих країн до України, очікуйте новин найближчим часом.

Нагадаємо: в 2022 році пошти Естонії, Латвії, Литви зробили міжнародні поштові випуски на знак підтримки України та її сміливих і нескорених українців, випустивши марки, конверти і картки з символікою і пам’ятками України.

*оплата здійснюється у гривнях за курсом НБУ на дату прийому відправлення.