Укрпошта надала благодійної та гуманітарної допомоги на понад 150 мільйонів гривень

06.01.2023

У 2022 році, коли росія вдалася до повномасштабного вторгнення на територію нашої держави, Укрпошта, окрім основних робочих завдань, задіяла всі можливості, щоб підтримати країну та протистояти агресору. Від початку війни національний поштовий оператор спрямував понад 150 мільйонів гривень на підтримку країни, українців та армії. За минулий рік Укрпошта доставляла гуманітарні вантажі по Україні, підтримала державну програму релокації для підприємств із зони бойових дій та здійснювала виплати українцям евакуаційних потягів.

Важливими вектором допомоги стала програма надання допомоги для українських підприємств, на яку було виділено 98 мільйонів гривень. Крім того, протягом 2022 року Укрпошта стала одним із найбільших каналів надходження гуманітарної допомоги для країни. Компанія налагодила співпрацю з національними поштовими операторами та благодійними організаціями для доставки вантажів першої необхідності і перенаправила понад 1000 20-тонних гуманітарних вантажівок із товарами першої необхідності.

Варто зазначити, що Укрпоштою успішно реалізовано спільний з Укрзалізницею та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України проєкт, метою якого є виплати українцям, які виїжджають із зони бойових дій на евакуаційних потягах, разової грошової допомоги від держави.

Одним із значних успіхів Укрпошти став продаж марок військового часу з благодійною складовою. Завдяки вирученим коштам на суму майже 55 мільйонів гривень, компанія спільно з благодійним фондом KSE Foundation забезпечила Збройні Сили України, а також направила частину коштів на відновлення освітньої інфраструктури та на допомогу чотирилапим.

«За час великої війни Укрпошта стала надійним логістичним партнером для країни, залучившись підтримкою низки пошт світу. Користуючись своєю репутацією та ресурсами, ми доставляли вкрай важливі вантажі в різні куточки України. Укрпошта ні на день не зупиняла свою роботу, адже ми знаємо, наскільки важливим є те, що компанія робить для українців та держави. Наша безперебійна робота під час повномасштабної війни стала беззаперечним прикладом для поштових операторів світу. Крім того, ми використали надзвичайну популярність марок військового часу і направили вилучені кошти на підтримку нашої армії. Дякуючи відданій праці поштової команди та клієнтам Укрпошти, ми наближаємо Перемогу і творимо добрі справи» – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

На кошти від придбаних поштових марок військового часу, які за рік великої війни набули особливої популярності та актуальності в Україні і світі, донатам в офіційному онлайн-магазині Укрпошти та інтернет-магазинах (Kasta, Prom) і на міжнародних маркетплейсах (eBay, Amazon) підрозділи Збройних Сил України вдалося забезпечити: військовим транспортом (3 од.), дронами (55 шт.) та приладами зв’язку (41 шт.), комп’ютерами (39 шт.) та планшетами (14 шт.), тактичним спорядженням, військовою формою, бронежилетами, взуттям та ін. елементами екіпірування (3 929 шт.), активними навушниками (47 шт.) та ін. технічними засобами. Крім того, з настанням холодної пори року та проблемами з постачанням електроенергії, Укрпошта передала нашим захисникам генератори (5 шт.), зарядні пристрої та акумулятори (23 шт.), прилади опалення та засоби особистого обігріву (1040 шт.), бензопили то сокири (80 шт.), медикаменти, харчові набори та питну воду, а також маскувальне оснащення.

Підтримуючи освітні процеси, які також є пріоритетними для компанії, Укрпошта спільно з KSE Foundation та благодійним фондом «Солом’янські котики» передали 60 планшетів для навчання дітям-переселенцям з Луганської та Донецької областей. Крім того, 7 одиниць техніки було направлено до благодійного фонду «Міста добра» та майже 3 тисячі канцелярських виробів разом з благодійним фондом «Чарівники» надіслали вихованцям дитячих будинків.

Додамо, що марка «Пес Патрон» стала першою благодійною поштовою маркою України, завдяки чому вже вдалося вилучити понад 16 мільйонів гривень. Кошти з продажу підуть на придбання машини для розмінування «Armtrac 400», яка є найбільшою і найпотужнішою у лінійці виробів. Також частина благочинної суми була направлена на придбання вакцин, кормів та будок для чотирилапих друзів у притулки та центри захисту і реабілітації тварин – Best Friends (Макарів), Gostomel Shelter (Гостомель) та «Щасливий Пес» (Кропивницький).

Поштовий блок марок «Сад божественних пісень. До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди» став другим благодійним випуском Укрпошти в 2022 році. Зібрані кошти з продажу марок підуть на відновлення зруйнованого навесні росіянами Національного літературно-меморіального музею ім. Григорія Сковороди у Сковородинівці на Харківщині.
Крім того, у знак підтримки, шани та особливої подяки нашим захисникам, Укрпошта випустила марки військової тематики: «Слава Збройним Силам України!» до державного свята – Дня захисників та захисниць та «Зброя Перемоги» до Дня Збройних сил України. Виручені з продажу гроші компанія спрямовує на підтримку українських військових, їх реабілітацію, а також на допомогу родинам наших захисників.

Кожен українець може стати учасником доброчинного збору та допомогти зміцнити нашу армію і відновити країну, придбавши благодійні марки в офіційному онлайн-магазині Укрпошти та поштових відділеннях.