4 листопада Укрпошта презентує нову поштову марку «Кримський міст на біс!»

03.11.2022

Уже за традицією Укрпошта не оминає особливо значущі для держави-терориста події та дати, тому в своєму оригінальному стилі привітала росію з днем єднання. Саме в цей день, 4 листопада Укрпошта вводить в обіг нову поштову марку «Кримський міст на біс!». З метою підвищення колекційної цінності тираж поштової марки зменшено порівняно з анонсованим, він становитиме 2,1 млн екземплярів або 300 тис маркових аркушів. Номінальна вартість – М (бо міст), що коштує 18 грн за марку або 126 грн за аркуш з 7 марок. До поштової марки буде випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та листівку.
Нагадаємо, 8 жовтня на Кримському мосту, який з’єднує росію і тимчасово окупований український Крим, стався вибух, що спричинив справжній шквал паніки в загарбників. Окрім основного сюжету, поштова марка містить кілька цікавих деталей і натяків: недопалок у руках героїні, як свідчення того, що останнім часом окупанти створюють собі забагато проблем від паління в заборонених місцях, автомобіль, що летить у прірву, гублячи награбовану побутову техніку, Байрактар, який «випадково» пролітав над мостом та розбитий ворожий танк.
Придбати новий поштовий набір «Кримський міст на біс!» можна з 4 листопада в усіх відділеннях Укрпошти та на офіційному сайті, а також на маркетплейсах Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon. Онлайн можна придбати до 10 поштових аркушів, 10 художніх конвертів та 10 листівок на одне замовлення. Конверти «Перший день» можна буде придбати лише у відділеннях поштового зв’язку не більше, як 2 екземпляри на одне замовлення.
Також на всіх онлайн-майданчиках в Україні та за кордоном можна буде придбати тематичний мерч із зображенням марки: футболки, світшоти та два види магнітів.
Погашення штемпелем «Перший день» відбудеться в столиці 4 листопада. Автором поштової марки «Кримський міст на біс!» став український художник-живописець Юрій Шаповал. Митець працює у техніці живопису, графіки та інсталяції. Закінчив Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка. Учасник всеукраїнських і міжнародних виставок та пленерів.