Joom відновлює доставку Укрпоштою в Україну

26.04.2022

Укрпошта відновила доставку в Україну замовлень з латвійського маркетплейсу Joom. Відтепер не лише українські підприємці можуть продавати свої товари на Joom, але і українські покупці можуть замовляти товари онлайн з доставкою від Укрпошти.

З 25 квітня Joom надав доступ до всього асортименту товарів (включно з товарами від китайських продавців). Нагадаємо, з початку війни всі маркетплейси тимчасово призупинили доставку в Україну. Joom один з перших прибрав з сайту повідомлення про обмеження продажу товарів українським користувачам.

«Завдяки тому, що ЗСУ відбивають атаки ворога та звільняють нові території, а також завдяки тому, що Укрпошта здійснює доставку відправлень майже в усіх областях, наші міжнародні партнери отримують сигнали про те, що Україні з кожним днем все більше повертається до нормального життя. До війни на Joom було зареєстровано близько 1 млн унікальних покупців з України. Тепер у них є можливість знову замовляти онлайн. А Укрпошта продовжить і далі шукати спільно з міжнародними маркетплейсами способи підтримки українських продавців та покупців», - прокоментувала директор департаменту міжнародних операцій Юлія Павленко.

Joom – міжнародний маркетплейс, на якому широко представлені товари з усього світу, особливо з Китаю. Маркетплейс пропонує 20 млн товарів від 5 тис продавців. До війни українці з доставкою від Укрпошти замовляли щомісяця близько 500 тис посилок.

Звертаємо увагу, при оформленні замовлення на Joom для доставки доступні лише ті відділення Укрпошти, які зараз працюють на видачу та приймання відправлень. Відділення в окупованих областях, або там, де проходять інтенсивні бойові дії, можуть тимчасово не надавати послугу доставки відправлень. Перевірити, що в місті працюють відділення на доставку та відправлення можна за посиланням.

Нагадаємо, Joom також з перших днів війни підтримав українців: маркетплейс зробив раніше виплати усім мерчантам за лютий, з середини березня знизив комісію для продавців з 15% до 0%, а також запровадив протокол захисту українських магазинів, щоб через війну до магазинів українських продавців не застосовувалися штрафи чи песимізації через затримки в обробці замовлень.