Укрпошта та пошта Бельгії доставили 40 тонн гуманітарної допомоги з Бельгії для України

07.04.2022

Пошта Бельгії bpost запустила кампанію по збору гуманітарної допомоги для України від населення у своїх 657 відділеннях. Сьогодні Укрпошта доставила першу поставку від Пошти Бельгії - 40 тонн гуманітарної допомоги. Перевантаження відбулося на кордоні Румунії завдяки допомозі і сприянню пошти Румунії. 20 тонн їжі та засобів гігієни, а також 20 тонн найнеобхідніших медичних засобів вже їдуть на Київщину, Схід і Південь України. Продукти та засоби догляду будуть передані на потреби захисників, організаціям, що опікуються дітьми та людьми похилого віку, а також роздані переселенцям. Медичні засоби були закуплені благодійним фондом в Бельгії відповідно до потреб конкретних лікарень та прямують до них адресною доставкою.

«Завдяки тому, що з початку війни Укрпошта зверталася до країн-членів Всесвітнього поштового союзу за підтримкою, сьогодні ми маємо її від багатьох пошт світу, яка виражається в реальних діях. Ще 40 тонн гуманітарної допомоги – це сотні обідів для людей з найбільш складних регіонів, це медичні засоби для лікування військових та цивільних, які отримали поранення через ракетні обстріли росії. Окремо дякую колегам з Бельгійської пошти за те, що крім організації збору та доставки допомоги, вони ще й організували її сортування за категоріями. Це значно пришвидшить нам роботу і дасть змогу скоротити дорогоцінні хвилини і відразу відправити допомогу в найбільш постраждалі регіони України. Тут Пошта Бельгії проявила розуміння не лише тяжкого становища, в якому опинилися українці через напад росії, але й непростих логістичних умов. І за це я окремо дякую», - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Збір гуманітарної допомоги організувала Пошта Бельгії. Вона запустила кампанію на національному телебаченні із закликом допомогти постраждалим від війни українцям та списком потрібних продуктів та речей. Бельгійці, які відгукнулися на заклик, приносили гуманітарну допомогу у відділення Пошти Бельгії по всій країні.

«Коли колеги з Наглядової ради Укрпошти зв’язалися зі мною кілька тижнів тому, я не вагався. Наша ДНК полягає в тому, щоб допомагати один одному та проявляти солідарність - це частина нашої соціальної місії. Ми добре організувалися для цього міжнародного проекту гуманітарної допомоги, який ми розгорнули по всій Бельгії через наші поштові відділення. Багато співробітників bpost готові допомогти вашій країні, яка перебуває у скрутному становищі, і поділяють мою думку, що нам потрібно це робити. Тому я хотів би подякувати своїм колегам із bpost і жителям Бельгії за їхню підтримку. Бажаємо українському народу, а особливо колегам з Укрпошти, багато мужності та сил. Наші серця з вами», – прокоментував генеральний директор bpost group Дірк Тірез.

BPost своїми силами також розсортувала допомогу і власним коштом направила до України, де її вже прийняла Укрпошта та організувала доставку по Україні. Прийом допомоги проводили усі 657 відділень Пошти Бельгії. Доставку здійснювали водії-волонтери пошти Бельгії, які зголосилися довести допомоги до кордону України.