Укрпошта доставила в Україну третій літак з гуманітарною допомогою від США

24.03.2022

23 березня Укрпошта доставила 32 тонни гуманітарної допомоги з США. На борту літака Airbus A330 партнера Укрпошти авіаліній WindRose – медикаменти та речі першої необхідності на суму близько $5 млн.

Це вже третій літак з гуманітарною допомогою, який Укрпошта своїм коштом доставляє в Україну з США через Польщу. Також ще один літак з гуманітарною допомогою очікується наприкінці тижня 26 березня. Загалом з початку війни поштовий оператор спільно з партнерами організував та оплатив доставку 85 тонн гуманітарних вантажів з США.

«Завдяки тому, що Укрпошта дуже швидко відновила експортні відправлення за кордон, зокрема чартерну програму з WindRose, стала можливою системна доставка гуманітарних вантажів з США. Цінність саме цих доставок в тому, що це медикаменти – саме те, чого завжди гостро не вистачає і те, на що ми в Укрпошті отримуємо постійно замовлення від волонтерів та місцевих органів влади. Дякую нашим партнерам за те, що вони знаходять фінансовий, людський та часовий ресурс, а головне, бажання допомагати українському народу», - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Медичні засоби доставляються до Віськово-медичного клінічного центру Західного регіону, НДСЛ «Охмадит», лікарні швидкої медичної допомоги в Миколаєві та інших закладів.

Нагадаємо, в США компанія DNIPRO LLC виступає консолідатором та вантажним агентом по прийому всіх вантажів на свій склад та підготовці вантажів для перевезення. Гуманітарні вантажі - медичні речі - приймаються на адресу в USA: 645 West 1st Avenue, Roselle, NJ 07203. З питань габаритних обмежень та додаткової інформації прохання звертатись за телефонами +1 (908) 241-2190, +1 (888) 336-4776 [email protected]. До перевезення приймаються медичні засоби. На всіх коробках слід вказувати «UkrPoshta Dnipro LLC/Humanitarian Aid».

Доставка гуманітарних вантажів із США через Польщу до України й до місця призначення Укрпошта здійснює за власний кошт. Компанія GLOBE AIR CARGO як генеральний агент (GSSA) авіакомпанії WindRose на території США бере на себе виконання всіх необхідних робіт із організації бронювання та координації обслуговування вантажу в аеропорту відправлення.