Мінсоцполітики та Укрпошта об’єднали зусилля задля доставки гуманітарної допомоги українцям

21.03.2022

Міністерство соціальної політики України та Укрпошта підписали меморандум про співпрацю, щоб об’єднати зусилля в отриманні та доставці гуманітарної допомоги, що надається юридичними та фізичними особами, в тому числі іноземними, для потреб українців, котрі належать до соціально незахищених верств населення або постраждали від агресії росії.

“Наше партнерство забезпечить не просто ввезення гуманітарної допомоги в Україну, а й надання її максимально прозоро, персоналізовано і наближено до кінцевого споживача. Розподіл та роздача такої гуманітарної допомоги відбуватиметься через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, а Укрпошта покриє логістичні задачі, - прокоментувала Марина Лазебна Міністр соціальної політики України.

Укрпошта зараз є одним із найбільших каналів надходження гуманітарної допомоги до України. Компанія заручилася підтримкою низки пошт світу про доставку таких вантажів, частина з них робить це безкоштовно. Наразі в Укрпошті налагоджена робота двох складів, де працівники компанії забезпечують сортування та відправку допомоги тим, хто цього потребує найбільше.

Гуманітарна допомога вже надійшла із Польщі, Грузії, Австрії, Греції, США та інших країн.

“Ми як член Всесвітнього поштового союзу і головна пошта країни з перших днів війни розгорнули роботу з приймання і доставки гуманітарних вантажів з дружніх нам країн і навіть континентів.

Міжнародні зв’язки Укрпошти дозволили залучити до співпраці низку поштових операторів, які акумулюють гуманітарні вантажі і доставляють до кордонів нашої країни. Тісна кооперація з Мінсоцполітики дозволить направляти потоки тим, хто цього потребує найбільше, забезпечуючи продуктами, ліками та теплими речами, в першу чергу, незахищені верстви населення в усіх куточках країни», - підкреслив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
Працюємо. Підтримуємо один одного. Спільно наближаємо перемогу!