Укрпошта звернулася до Всесвітнього поштового союзу та країн-членів з проханням запровадити санкції проти росії у сфері філателії

18.03.2022
Укрпошта звернулася до Всесвітнього поштового союзу (ВПС) та країн-членів організації з проханням запровадити санкції проти пошти росії. А саме скасувати  спільні випуски поштових марок України з росією і Білоруссю  й переобрати голову Всесвітньої асоціації розвитку філателії (ВАРФ), яку зараз очолює представник країни-агресора. Про це йдеться у листі, що компанія направила до ВПС.
«Просимо Всесвітній поштовий союз застосувати санкції до пошти росії, аби обмежити пропаганду через філателію. Ми вилучаємо із продажу та знищуємо спільні із росією та Білоруссю випуски поштових марок. Це зчіпка з трьох марок «50-річчя визволення Білорусі, росії та України від німецько-фашистських загарбників», введена в обіг у 1994 році, та поштовий блок «1025 років хрещення Київської Русі», випущений у 2013 році. Просимо ВПС вилучити ці марки із міжнародної системи нумерації ВАРФ. Також наполягаємо негайно організувати перевибори голови ВАРФ, оскільки таку представницьку посаду не може очолювати представник країни-терориста. Держава-терорист – бо росія завдає ракетних ударів по нашим мирним населеним пунктам, вбиває українців усіма можливими видами важкої зброї, нищить інфраструктуру міст і сіл, житлові будинки, пошкоджує об’єкти в енергетичній галузі, що може спричинити страшні екологічні лиха. І все це подає світу у вигляді абсурдної пропаганди «демілітаризації і денацифікації України для захисту Росії від загроз», - зазначається у листі.
Укрпошта також закликала членів ВПС бути солідарними із Україною і не здійснювати жодних спільних випусків поштових марок із поштою Росії. Компанія запропонувала усім країнам – членам ВПС присвятити один зі своїх випусків Україні та її героїчній боротьбі за свою країну. А також здійснити в перспективі спільні випуски поштових марок разом із Україною як частиною великої Європи, яка своєю боротьбою відстоює мир та європейські цінності.