Укрпошта привезла із США 24 тонни гуманітарної допомоги

10.03.2022

10 березня Укрпошта за власний рахунок на літаку WindRose доставила в Україну першу партію гуманітарної допомоги. 24 тонни медикаментів та дитячого харчуваня прибули чартером Нью-Йорк—Варшава 9 березня до Польщі. Після чого Укрпошта власним коштом організувала доставку гуманітарної допомоги наземним транспортом на територію України - до гуманітарного центру Укрпошти, розташованого у м. Львів. Ця партія гуманітарної допомоги буде доправлена до набільш постраждадлих регіонів Сходу, де сьогодні допомога потрібна найбільше. Адресна допомога, що відправлялась на літаку буде доставлена за адресою вказаною волонтерами.

Нагадаємо, доставка гуманітарних вантажів стала доступна після того, як Укрпошта відновила міжнародне авіасполучення до США. Раз на тиждень чартер WindRose доставлятиме експорт до Нью-Йорка, а на зворотному шляху буде доставляти в Україну гуманітарну допомогу. Перший рейс сполученням Варшава—Нью-Йорк виконано 8 березня. Другий рейс планується 15 березня, відповідно, наступна партія гуманітарної допомоги з США прибуде 16 березня.

Нагадаємо, в США компанія DNIPRO LLC виступає консолідатором та вантажним агентом по прийманню всіх вантажів на свій склад та підготовці вантажу для перевезення. Гуманітарні вантажі - медицинські речі примаються на адресу в USA: 645 West 1st Avenue, Roselle, NJ 07203. З питань габаритних обмежень та додаткової інформації прохання звертатись за телефонами +1 (908) 241-2190, +1 (888) 336-4776 [email protected]. До перевезення приймаються медичні засоби. На всіх коробках слід вказувати «UkrPoshta Dnipro LLC/Humanitarian Aid».

Доставка гуманітарних вантажів із США через Польщі до України й до місця призначення Укрпошта здійснить за власний кошт. Компанія GLOBE AIR CARGO як генеральний агент (GSSA) авіакомпанії WindRose на території США бере на себе виконання всіх необхідних робіт із організації бронювання та координації обслуговування вантажу в аеропорту відправлення.