Які пошти здійснюють безкоштовно доставку до України (оновлюється)

07.03.2022

Які пошти здійснюють безкоштовно доставку до України (оновлюється)

Призначені поштові оператори країн-членів Всесвітнього поштового союзу стали на підтримку України. У відповідь на звернення Укрпошти підтримати Україну та українців, національні поштові оператори інших країн оголосили про безкоштовну доставку відправлень до України. Ці відправлення Укрпошта, як національний поштовий оператор, доставить до своїх відділень в Україні. Наразі більшість відділень Укрпошти працює, актуальний графік за посиланням.

Georgian Post (Пошта Грузії) з 01.03.2022 у кожному відділенні Пошти Грузії приймають посилки з безкоштовною доставкою до адресатів в Україні. Також Пошта Грузії направить багатотонний гуманітарний вантаж, який з усієї країни надсилають компанії та громадяни на підтримку українців.

Royal Gibraltar Post (Пошта Гібралтару) з 02.03.2022 безкоштовно приймає відправлення в Україну, а саме: листи, дрібні пакети та посилки до 5 кг. Гуманітарну пошту приймають у Головпоштамті (Royal Gibraltar Post Office in Main Street).

Pošta Slovenije (Пошта Словенії) безкоштовно доставляє до України посилки з гуманітарною допомогою.

Пошта Румунії безкоштовно доставляє до кордону з Україною гуманітарну допомогу, яку громадяни пожертвували особисто, через фонди, благодійні організації чи інші установи.

Перелік країн, з яких можна оформити безкоштовну доставку в Україну, є на сайті. Також на сайті зібрана інформація про гуманітарну допомогу, збір якої організовують поштові оператори, та адреси складів партнерів Укрпошти, на які можна надсилати гуманітарну допомогу, яку надалі в Україну доставить Укрпошта.

Нагадуємо, Укрпошта забезпечує прийом вхідних відправлень з Великобританії, Німеччини, Франції, Польщі, Італії, Іспанії, Швейцарії, Молдови, Швеції, Казахстану, Норвегії, Австрії, Чеської республіки, Бельгії, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, Румунії, Греції, Грузії, Об’єднаних Арабських Еміратів та низки інших країн.