Укрпошта продовжує обробляти експортні відправлення в штатному режимі

14.02.2022

До уваги клієнтів Укрпошти, які відправляють міжнародні відправлення на експорт – поштовий оператор продовжує прийом, обробку та транспортування експортних відправлень до 230 країн та окремих територій.

Ми розуміємо хвилювання клієнтів, особливо українських підприємців, які продають свої товари за кордон, і розраховують на своєчасні терміни доставки. Завдяки тому, що сьогодні Укрпошта має прямі контракти з 15 провідними авіакомпаніями, серед яких MAУ, Lufthansa, AirBaltic, Turkish Airlines, L0T, KLM,  Czech Airlines, а також Windrose, у партнерстві з якою Укрпошта здійснює відправки чартерних вантажних літаків до аеропорту Нью-Йорка, експортна доставка проходить в штатному режимі.

Наразі лише авіакомпанія KLM Royal Dutch Airlines оголосила про тимчасове припинення польотів в авіапросторі України.

У разі, якщо авіаперевізники по факту будуть скасовувати рейси, Укрпошта  протягом 48 годин готова розгорнути вже відпрацьований під час першого локдауну план комбінованої доставки поштових відправлень  за всіма необхідними напрямками.  

Нагадаємо, навесні 2020 року, коли  через пандемію раптово була введена повна заборона на роботу пасажирських авіаліній, Укрпошта оперативно встановила автомобільне сполучення, щоб  з’єднати Київ з ключовими  транзитними аеропортами Європи і отримати можливість передавати пошту  через партнерів-авіаліній за межами України.

Про усі зміни експортних доставок буде додатково повідомлено на сайті Укрпошти та порталі  E-Export