Роз’яснення АТ «Укрпошта» щодо перевірки документів при видачі відправлень, пересланих за допомогою послуги OLX Доставка

11.01.2022

АТ «Укрпошта» виявляє нульову толерантність до будь-яких правопорушень. 

Видача операторами відправлення отримувачу без перевірки його документів у передбачених правилами випадках є серйозним порушенням, за яке працівники відділень несуть адміністративну відповідальність.  

Хоча у випадку, описаному вчора в пості в соцмережах, клієнт не постраждав, служба безпеки АТ «Укрпошта» вже розпочала перевірку. Керівники відділень та персонал, який безпосередньо працює в операційних залах, попереджені про ситуацію, а також отримали роз’яснення щодо того, як діяти в подібних випадках, коли за отриманням відправлення звертаються треті особи. Укрпошта також тісно взаємодіє з партнером послуги, компанією OLX Україна, для швидкого реагування та вжиття заходів безпеки у разі порушень. 

Укрпошта системно проводить інформування персоналу щодо правил видачі та приймання відправлень шляхом проведення навчання для працівників та розміщення навчально-інформаційних матеріалів на внутрішніх каналах. Також для відділень Укрпошти діє програма «Таємний покупець», одне із завдань якої виявити порушення, зокрема, в процесі видачі відправлень, щоб надалі вжити заходи з їх усунення. 

Кожен випадок грубого порушення правил, особливо тих, що можуть мати негативні наслідки для клієнтів, розглядається службою безпеки АТ «Укрпошта». 

Також звертаємось до всіх клієнтів: якщо ви стали свідком порушення операторами правил видачі відправлень, просимо лишити відповідне звернення у найближчому відділенні поштового зв’язку, безпосередньо звернутися до керівника відділення, зателефонувати до контакт-центру за номером 0-800-300-545 або відправити електронне звернення на адресу: [email protected]