До благодійної передплати Укрпошти долучилися народні депутати

13.12.2021

В рамках проекту Укрпошти «Відкрий дитині світ читання» 13 грудня Укрпошта спільно з міжфракційним депутатським об’єднанням «Без ярликів» запустили ініціативу «Передплата пригод до Миколая», щоб кожен українець міг передплатити видання для дітей з дитячих будинків.

Першими оформили передплату генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та народні депутати міжфракційного депутатського об’єднання «Без ярликів»  Альона Шкрум, Дмитро Наталуха, Єгор Чернєв, Олександр Корнієнко, Леся Василенко, Сергій Бабак.

«Грудень, а особливо День Святого Миколая, – це саме той час, коли діти чекають на дива та подарунки. І ми в Укрпошті хочемо, аби це свято відчули і діти з будинків-інтернатів. Ці установи через брак фінансування не можуть дозволити собі купувати для дітей нові дитячі газети, журнали, розмальовки чи навчальні видання. Взявши участь в акції, кожен з нас зможе зробити подарунок діткам, тим самим підтримати українських видавців і закінчити цей рік з думкою, що як мінімум одну #добрусправузроблено», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Мета акції – подарувати якомога більшій кількості дітей, які знаходяться в інтернатах та дитячих будинках чи потрапили зараз до лікарні, можливість читати українські дитячі розважальні і навчальні видання.

Аби стати амбасадором акції, потрібно завітати до будь-якого відділення Укрпошти оформити передплату чи зробити онлайн-передплату для дитячого закладу та розповісти про неї у соціальних мережах, сфотографуватися з чеком та хештегом #добрусправузроблено. Також підписку можна оформити онлайн: умови і перелік закладів, для яких можна оформити передплату, за посиланням.

У каталозі передплатних видань можна обрати пізнавальні видання з іграми, конкурсами, ребусами та кросвордами чи журнали про природу, тварин або казки. А для школярів є  журнали для вивчення іноземних мов у формі коміксів, про програмування, вивчення робототехніки, шкільних предметів тощо.

Знайти дитячий будинок для передплати можна через перелік передплатних адрес дитячих будинків та шкіл-інтернатів України, який є у відділенні Укрпошти чи при оформленні онлайн-передплати на сайті можна вибрати цей заклад із переліку.

За допомогою такої передплати вже в наступному році діти із 350 дитячих будинків зможуть прочитати історію про Марс чи Візантію, знайти нове хобі або майбутню професію, розфарбувати Барбі чи розгадати кросворд, прочитати казку або почати вивчати англійську мову.

Середня вартість передплати на журнал для дітей - складає 250 гривень на рік.

Нагадаємо, що в Укрпошті можна оформити передплату на 2022 рік зручно та безпечно онлайн, а також у всіх понад 11 000 поштових відділеннях або безпосередньо у листонош.