Укрпошта і «Цайняо» завершили еру відправлень без трекінгу на AliExpress

20.05.2021

Укрпошта і один з найбільших світових логістичних операторів «Цайняо» оптимізували IT-інфраструктуру і переводять відправлення без трекінгу на AliExpress в відстежуваний формат. Раніше для пересилки товарів вартістю до $2 використовувався найекономніший спосіб - відправлення без трекінгу і SMS. Тепер замість простих листів Укрпошта буде використовувати відправлення з трекінгом, що означає, що всі відправлення при виборі доставки Cainiao Super Economy з безкоштовною доставкою будуть відслідковуватися в особистому кабінеті і додатку AliExpress та на сайті Укрпошти. Україна стала однією з перших країн для AliExpress, в якій запущена послуга надання статусів відстеження для недорогих покупок. За даними аналітиків «Цайняо», завдяки впровадженню відслідковування посилок, кількість недоставлених замовлень знижується більш ніж в 2 рази.

Новий продукт з трекінгом для доставки замовлень до $2 Укрпошта запустила спільно з логістичним оператором «Цайняо», який входить до групи Alibaba. Завдяки цьому рішенню клієнти Укрпошти отримують можливість відстежувати статус всіх, в тому числі і недорогих товарів, без додаткового підвищення ціни.

Всі замовлення мають трекінговий номер в форматі SK123456789LV і відслідковуються на всьому шляху, починаючи від Китаю і закінчуючи Україною. В Україні клієнт буде бачити статус доставки до відділення і статус вручення, при цьому для клієнта доставка товару буде безкоштовною. Про надходження замовлення в відділення клієнт буде проінформований через SMS/Viber повідомлення. Термін доставки з моменту замовлення до отримання в Україні - 14-20 днів.

За даними логістичного оператора «Цайняо», який відповідає за доставку 90% всіх замовлень AliExpress в світі, за останні 2 роки на частку замовлень вартістю до $10 припадає понад 80% всіх відправлень в Україні. При цьому залишається стабільним обсяг більш дорогих відправлень з преміальної доставкою (вартістю від $10): на них припадає майже 15% всіх відправлень.

«Укрпошта постійно працює над покращенням сервісу доставки з Китаю, який вже тривалий час є однією з основних країн-імпортерів. Зокрема, ми проводимо переговори з маркетплейсами, щоб спростити умови доставки товарів для українських покупців. Трекінг відправлень товарів вартістю до $2 - черговий результат спільної роботи. Наші клієнти дуже чекали таку можливість. Приємно, що Україна одна з перших країн, з якими працює AliExpress, запустила послугу трекінгу для всіх посилок, в тому числі і для товарів вартістю до $2. Важливо відзначити, що в більшості випадків для клієнта доставка Cainiao Super Economy безкоштовна, але при цьому він отримує швидкі терміни доставки, можливість трекінгу на всіх етапах та інформування про прибуття посилки в відділення. Ми хочемо, щоб українські покупці вибирали Укрпошту для доставки замовлень з Китаю, тому і далі будемо працювати над поліпшенням сервісу», - прокоментувала Юлія Павленко, директор департаменту міжнародних операцій Укрпошти.

 «Впровадження повністю відстежуваних посилок допоможе покупцям отримувати детальну інформацію по своєму замовленню на всьому етапі шляху посилки. Це допомагає планувати покупки, покращує сервіс і знижує кількість втрат. Україна є для нас одним з найбільш важливих ринків - ми розробляємо для неї нові програми, які допоможуть знизити терміни доставки до 10 днів: ця послуга вже покриває багато європейських країн, включаючи Францію, Іспанію, Німеччину і ми плануємо розширити її на Україну», - коментує В'ячеслав Савін, генеральний директор «Цайняо» в Росії і Східній Європі.

 Укрпошта також обслуговує такі канали доставки з AliExpress, як AliExpress Saver Shipping, Cainiao Super Economy, Singapore post, ePacket, China Post. Доставка замовлень з AliExpress здійснюється чартерними рейсами двічі на тиждень. Терміни доставки посилок з Китаю становлять всього 14-20 днів.

Довідково:

AliExpress - міжнародна платформа, що входить в групу компаній Alibaba. AliExpress безпосередньо з'єднує підприємців з Європи, Туреччини та Китаю з покупцями по всьому світу. За загальною вартістю проданих товарів на AliExpress в 2020 році Україна увійшла в ТОП-10 країн світу.

«Цайняо» (Cainiao Network) - один з найбільших в світі IT, логістичних та інфраструктурних операторів. Належить Alibaba Group, входить в ТОП-3 за обсягами вантажних перевезень в світі. Займається розробкою IT-платформ для маркетплейсів і продавців, автоматизацією систем управління поставками, побудовою внутрішнього і міжнародного логістичного ланцюга, а також розвитком штучного інтелекту в сфері безпілотних доставок. У день «Цайняо» обслуговує понад 5 мільйонів транскордонних відправлень.