Укрпошта оголосила передплату газет та журналів на другу половину 2021 року

08.04.2021

Укрпошта оголосила передплату газет та журналів на другу половину 2021 року

Укрпошта розпочала передплату газет і журналів на друге півріччя. Понад 3300 видань вже можна передплатити за електронними каталогами. Передплата періодики за друкованими каталогами стартує з 15 квітня. Так, українці матимуть більше двох місяців, аби визначитися, які газети та журнали хочуть отримувати до кінця року, та оформити передплату. 

Передплатна кампанія на липень-грудень поточного року буде проведена за старими тарифами. 

Серед найпопулярніших газет та журналів понад 1249 всеукраїнських, 1363 обласних й районних та майже 700 зарубіжних видань.

«Укрпошта розпочинає передплату на друге півріччя максимально завчасно, щоб всі бажаючі гарантовано встигли замовити підписку на періодику. Тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних видань за передплатою ми залишили без змін, хоча вони не відображають повною мірою витрат на доставку. Ми розуміємо, що в нинішній ситуації як ніколи важлива підтримка друкованих медіа, особливо регіональних видань. Тому Укрпошта робить все можливе, аби збільшити обсяги передплати: запроваджує акції, вдосконалюємо маршрути, переглядає кількість та частоту доставок, якщо попит і обсяги передплачених газет та журналів збільшуються. Передплачуйте газети і журнали – таким чином ви підтримаєте друковані медіа», - відзначив директор департаменту поштових послуг Сергій Гречко.

Оформити передплату на газети та журнали можна в такі терміни:

-          до 16 червня - на видання загальнодержавної сфери розповсюдження,

-          до 4 червня - на  зарубіжні газети та журнали,

-          в строки, що визначені згідно із укладеними з видавництвами (редакціями) договорами на місцеві (обласні, міські, районні) видання. Інформацію можна уточнити у листонош чи у поштових відділеннях.

Оформити передплату на другу половину 2021 року можна зручно та безпечно онлайн, а також у всіх понад 11 000 поштових відділеннях або безпосередньо у листонош.

Для передплати онлайн газет та журналів  на сайті Укрпошти клієнт може швидко обрати із переліку загальноукраїнське, місцеве чи зарубіжне видання та оплатити вартість передплати платіжною карткою. При оформленні передплати онлайн застосовується знижка на тариф приймання. Відшукати на сайті улюблене видання можна за назвою, індексом та за тематикою.

Передплата друкованих видань здійснюється відповідно до затверджених Міністерством інфраструктури тарифів, які на друге півріччя 2021 року залишаються такими ж як і для першої половини цього року.

В рамках передплатної кампанії у клієнтів Укрпошти є можливість допомогти вихованцям будинків-інтернатів України і взяти участь в проєкті «Відкрий дитині світ читання» та передплати дитячі видання. Обрати дитячий заклад та необхідні видання можна через окремий каталог. Його можна знайти на сайті Укрпошти в розділі «Онлайн-передплата» чи у поштових відділеннях. Клієнти, що візьмуть участь у проєкті та передплатять видання  вартістю від 100 грн та більше на період 6 місяців, стають учасниками розіграшу подарунків (побутової техніки) акції «Я люблю передплату». А передплативши 2 чи більше видань на одну особу вартістю від 100 грн та більше на  6 місяців – мають можливість отримати головний подарунок  – електровелосипед (більш детальні умови  участі на сайті Укрпошти та у поштових відділеннях).