Укрпошта піднялася на 53 сходинки у рейтингу PwC за якістю надання послуги EMS

05.03.2021

Укрпошта за підсумками четвертого кварталу 2020 року піднялася на 53 сходинки у світовому рейтингу PwC за якістю надання послуги експрес-доставки EMS. Вона зайняла 92 місце із 198 поштових адміністрацій. А у четвертому кварталі 2019 року українська міжнародна експрес-доставка EMS, яка в той час надавалась Державним підприємством спеціального зв’язку (ДПСЗ), займала 145 сходинку рейтингу.

«Укрпошта отримала сервіс EMS у квітні минулого року, в самий розпал карантинних обмежень. І процес його передачі в наше підпорядкування вимагав значної перебудови. Крім цього, через вплив пандемії та відміну майже всіх пасажирських авіарейсів, ще потрібно було вирішити питання з логістикою та перебудовою маршрутів доставки. Це зайняло певний час, проте динаміку покращення якості сервісу бачимо у рейтингу PwC. Якщо у перехідний другий квартал мали 181 місце, у третьому – 121 місце, то вже у четвертому кварталі вийшли на 92 місце. І лише на одну сходинку нас випередив такий потужний оператор як пошта США USPS, а пошта Бельгії - 95, Німеччини – 97, а Швеції – 118. І навіть у пандемію Укрпошта забезпечує якість доставки міжнародних відправлень EMS, що надсилаються до України, на рівні 95-98%. І це відповідає найвищому стандарту EMS, встановленому по цьому критерію у 2020 році. Це тільки початок, ми намагатимемося ще зрости у якості надання послуг. Аби EMS була зручною та доступною для наших клієнтів, ми переглянули вартість тарифів, розширюємо кількість відділень, де можна скористатися цією послугою і запустили для послуги оформлення онлайн в особистому кабінеті на сайті Укрпошти та в API», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Середній термін пересилання міжнародних відправлень EMS Укрпоштою становить 7-10 діб за умови відсутності змін у роботі авіакомпаній та національних поштових EMS операторів. Хоча нині Укрпошта більшу частину відправлень доставляє у 7-денний чи навіть менший термін. Так, протягом 7 днів з моменту відправки  майже 75% відправлень EMS доставляються  з України у країнах Європи (Великій Британії, Німеччині, Франції, Італії, Латвії, Чехії ),  для США, Канади та Японії такий показник на рівні 65%.

Через Укрпошту відправити відправлення EMS можна у понад 4 тисячах автоматизованих відділеннях компанії до 100 країн світу. З кінця лютого оформити міжнародні експрес-відправлення EMS можна на сайті компанії через «особистий кабінет» та API.

Укрпошта почала надавати послугу прискореної міжнародної поштової доставки EMS в Україні із 1 квітня 2020 року. Раніше цю послугу пропонувало українцям Державне підприємство спеціального зв’язку (ДПСЗ). Після приєднання Укрпошти до глобальної мережі прискореної доставки EMS Укрпошта знизила тарифи для відправлень вагою до 2 кг на 40% і для відправлень вагою до 10 кг – на 20%, аби вони були більш доступними для клієнтів.

PwC (PricewaterhouseCoopers) проводить світовий рейтинг якості надання послуги доставки EMS та оцінює відповідність виконання призначеними операторами стандартів EMS і кожного кварталу PwC проводить виміри якості роботи. Зокрема, експорту, транспорту та ефективності доставки, а також якості системи стеження та кооперації з митницею, обслуговування клієнтів, якості інформації про послугу EMS.

Нагадаємо, послуга EMS надавалась Укрпоштою до 1999 року, після чого функцію було покладено на ДПСЗ. 22 листопада 2019 року Міністерство інфраструктури України видало наказ про визначення Укрпошти поштовим оператором, що надаватиме послугу EMS в Україні.

Довідково.

EMS (Express Mail Service) — сервіс прискореної міжнародної доставки створена в 1989 в рамках Всесвітнього поштового союзу (ВПС). Із 1998 року EMS керує міжнародний EMS Cooperative, який входить в структуру Міжнародного Бюро Всесвітнього Поштового Союзу. У кожній з країні-члені EMS доставку відправлень здійснюють, як правило, національні поштові оператори.