Клієнти Укрпошти заощадять при оформленні відправлень в «Особистому кабінеті»

11.12.2020

Для фізичних осіб-користувачів «Особистого кабінету» до 1 квітня 2021 р. діятимуть тарифи 2020 року.

Клієнти національного поштового оператора можуть заощадити на пересиланні відправлень по Україні, оформлюючи їх в «Особистому кабінеті». До 1 квітня 2021 року цією можливістю зможуть скористатися і діючі клієнти, і всі ті, хто зареєструється в  «Особистому кабінеті» з 1 січня 2021 року.

Для клієнтів, що будуть відправляти посилки по території України у поштових відділеннях із 1 січня 2021 року тарифи оновляться. В середньому пересилання відправлень «Укрпошта Експрес» зміниться на 7%, а «Укрпошта Стандарт» - на 10%.

Найпопулярніші серед клієнтів пересилання відправлень категорія вагою 1 кг для послуг «Укрпошта Стандарт» та «Укрпошта Експрес» оновляться лише на 6% та 3% відповідно.

Тарифи на приймання платежів в Укрпошті зазнають незначних змін.

При сплаті фізичними особами для комп’ютеризованих відділень комісія за кожен платіж від компаній, з якими не укладений договір складе:

- 1000 грн – 9 грн (зміниться з 1 січня 2020 р на 2 грн)

- понад 1000 грн до 2000 грн включно – 10 грн (замість 0,8%),

- понад 2000 грн – 0,6% (залишиться без змін).

Сума комісії на приймання платежів в комп’ютеризованих відділеннях на користь компаній, з якими укладений договір, зміниться на 2 грн і становитиме 6 грн за кожен платіж.

Змінюється тариф на пересилання термінових поштових переказів у межах України для суб’єкта господарювання, який складе:

-до 3 000,00 грн включно - 1,5%. понад 3000, 00 грн – 0,8%.

Інші тарифи для пересилання поштових переказів залишаться без змін.

Зміна тарифів викликана збільшенням витрат Укрпошти і зростанням собівартості надання послуг. Зокрема, збільшення розміру мінімальної зарплати майже на 44%, в порівнянні із розміром, який було враховано при затвердженні діючих тарифів (з 1 січня 2019 р).

Для Укрпошти це критично, тому що 80% витрат національного поштового оператора складають витрати на фонд оплати праці. Серед інших чинників перегляду тарифів: підвищення вартості оренди приміщень, зростання цін на паливно-мастильні матеріали, електроенергію, опалення та інші комунальні послуги.

Варто зазначити, що навіть з такими незначними змінами тарифи Укрпошти залишаються до 30% вигіднішими, ніж вартість пересилання посилок іншими операторами поштово-логістичного ринку країни. Більше того, ціни на універсальні послуги (пересилання звичайної кореспонденції, бандеролей та рекомендованих відправлень), що особливо важливі для соціально вразливих груп українців, з 1 січня 2021 року залишаються без змін.