До кінця 2020 року на Одещині працюватиме 106 бригад пересувних відділень Укрпошти

15.09.2020

15 вересня біля стін Одеської облдержамністрації відбулась презентація пересувних відділень Укрпошти за участі голови Одеської облдержадміністрації Максима Куцого, генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, першого заступника голови Одеської облради Вадима Шкарівського та директора Одеської філії Укрпошти Сергія Дрозда. В рамках заходу керівництво Укрпошти презентувало автомобілі пересувних відділень та назвало точки базування, що відкриються вже 16 вересня.

Одеська область стала однією з 7 перших регіонів України, де у населених пунктах з населенням до 2 тис. жителів стаціонарні поштові відділення Укрпошти трансформуються у формат пересувних відділень. Вже до кінця 2020 року у області працюватиме 106 бригад пересувних відділень. Зараз на Одещині працює 10 авто пересувних відділень, які обслуговують 73 населені пункти Білгород-Дністроського та Ізмаїльського районів. З 16 листопада у області запустять ще 18 авто у Любашовському та Ширяєвському районах.

«Нам приємно запускати цей проєкт, особливо мені, як людині, що народилася в Одесі. Одеська область – це мій рідний край. Багато з цих населених пунктів, куди поїдуть пересувні відділення, я проїхав особисто, тому знаю, наскільки там важкий стан з інфраструктурою і людям не вистачає послуг. Адже банки присутні лише у 5% населених пунктів України, а Укрпошта є у кожному. Через пересувне відділення людям доставлять ліки та вони зможуть замовити товари через інтернет чи скористаються іншими послугами. У нас є сучасні бабусі, які вже замовляють товари з Alibaba. Після двох пілотних років на Чернігівщині і тестових запусків у 5 інших областях люди бачать реальні зміни і підтримують проект. Тому і далі активно працюватимемо, аби до кінця 2021 року запустити близько 2500 пересувних відділень по всій Україні та поєднати віддалені села зі світом, а все населення отримало 100% благ цивілізації», - зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Пересувні відділення поштового зв’язку потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги: сплачували комунальні, отримували пенсії, поповнювали мобільний, купували продукти харчування та побутову хімію, надсилали посилки тощо. До того ж, жителі населених пунктів, де малорозвинена інфраструктура, вперше зможуть замовляти та отримувати ліки і товари з інтернет-магазинів. А після прийняття законопроєкту 2788-д про поштовий банк ще й банківські послуги.

«За програмою Президента України "Велике Будівництво" ми будуємо в районах якісні дороги, в селах ремонтуються школи, відкриваються нові дитячі садочки та стадіони. І у кожному селі та місті потрібен якісний сервіс. Я хочу подякувати керівництву Укрпошти за підтримку та невпинну працю навіть у найвіддаленіших селах нашого краю. Впевнений, що крок за кроком ми будемо покращувати сервіс та роботу державних служб у всіх громадах Одещини», - відзначив голова Одеської облдержадміністрації Максим Куций.

Нагадаємо, що Укрпошта запускає пересувні відділення у 6 областях України: Київській, Одеській, Херсонській, Закарпатській, Черкаській та Чернівецькій. До кінця 2021 року проєкт масштабують на села та селища по всій території України і вже близько 2500 пересувних відділень надаватимуть послуги сільським мешканцям. Про це стало відомо 5 серпня 2020 року під час офіційної презентації нових авто пересувних відділень Укрпошти за участю Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра інфраструктури України Владислава Криклія та генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

Довідково

Пересувне відділення поштового зв’язку (ПВПЗ) — це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села з населенням до 2 тис. жителів. Пересувні відділення потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги, а також доставку ліків. Новий формат також дозволяє співробітникам Укрпошти працювати у комфортніших умовах на повну ставку та заробляти на 70% більше.

Влітку 2018 року проєкт стартував у Чернігівській області. Жителі маленьких сіл та селищ отримали доступ до повного спектру послуг Укрпошти.