15 липня відбудеться cпецпогашення нових унікальних поштових марок серії “Садові квіти”

13.07.2020

Укрпошта 15 липня вводить в обіг поштові марки «Садовий жасмин» та «Лаванда». Серія «Садові квіти» є дійсно унікальною. Марки «Садовий жасмин» та «Лаванда» мають незвичний формат — круглий, а надруковані вони на самоклеючому папері — у форматі наліпки. Особливого шарму поштовим маркам додає ароматизований папір: легенько потерши марки, ви відчуєте аромат жасмину і лаванди.

Ескізи поштової продукції серії «Садові квіти» розроблено  Наталією Кохаль, членом Національної спілки художників України, автором багатьох поштових марок, зокрема — «Лелека білий» та «Соловейко східний», які здобули перше місце у конкурсі «Найкраща марка Європи — вибір колекціонера 2019».

Урочиста церемонія спецпогашення поштової марки відбудеться 15 липня о 12:00 у Києві у Ботанічному саду імені академіка Олександра Фоміна (метро “Університет”). У заході візьмуть участь юні художники — вихованці київського дитячого центру творчості KEVIN kids, а також генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Тираж кожної поштової марки — 100 тисяч примірників, номінал — 13,50 грн. Це тариф на пересилання простого листа масою від 50 до 250 г в межах України.

 Час та місце проведення:

15 липня (середа), 12:00.

Ботанічний сад імені академіка Олександра Фоміна, метро “Університет (локацію у ботанічному саду уточнюйте, будь ласка, за номером для акредитації).

Акредитація представників ЗМІ проводиться до 10:00 15 липня.

Із питань акредитації звертайтеся:

+380 50 87 28 878, [email protected]