Три місяці доставки ліків через Укрпошту: українці замовили майже 55 тисяч посилок

02.07.2020

За останні три місяці українці замовили майже 55 тисяч посилок з медикаментами. Щодня в середньому оформлюється понад 1 000 замовлень та безкоштовно доставляється Укрпоштою.
За інформацією одного із партнерів, сервісу Liki24.com, найбільше люди замовляли серцево-судинні, заспокійливі, знеболювальні та препарати для лікування підшлункової залози, астми. Також серед 10 медикаментів, що найбільше замовляли, ввійшов парацетамол.
“Через пандемію українці все більше замовляють товарів онлайн, аби зайвий раз не виходити з дому. Бізнес також переорієнтувався працювати в нових умовах, не виключення і аптечні мережі, які активно переходять в онлайн та доставляють ліки через логістичних операторів. Ми бачимо запит на цю послугу, особливо серед жителів сіл та райцентрів, де живе понад 10 млн українців. Наприклад, серед користувачів сервісу Liki24.com майже 70% медикаментів були доставлені у села. І той, хто мешкає у будь-якому найвіддаленішому селі, має змогу отримати потрібні ліки. На старті запуску послуги у нас було майже 500 замовлень вдень, а зараз кількість відправок щодня збільшилася більше, ніж удвічі. Укрпошта вже співпрацює із 38 аптеками та аптечними мережами і кожен може знайти найкращу ціну на потрібні ліки та отримати їх через Укрпошту», - сказав заступник генерального директора з розвитку бізнесу Укрпошти Валентин Олещенко.
Посилки із замовленими ліками клієнти Укрпошти можуть отримати або у відділеннях, чи адресно до дверей. Терміни доставки відповідає надсиланням експрес-відправлень.
Як повідомлялося раніше, 23 березня Кабінет Міністрів ухвалив постанову та вніс зміни до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Згідно з постановою Укрпошта на рівні з іншими операторами поштового зв’язку зможе доставляти споживачам лікарські засоби та супутні товари.
Виключення складають ліки, що потребують особливих умов зберігання, або є в переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, а також є сильнодіючими та отруйними лікарськими засобами.