Укрпошта відновлює міжнародну доставку пасажирськими рейсами: Lufthansa та KLM вже перевозять пошту

19.06.2020

Із поступовим відновленням регулярного авіасполучення Укрпошта почала доставку відправлень прямими пасажирськими рейсами авіакомпаній. Першими  на цьому тижні стали - Lufthansa та KLM.

Авіакомпанія Lufthansa доставляє відправлення Укрпошти із України до Німеччини, а звідти вони будуть спрямовані до країн Європи, Південної Америки, Південної та Південно-Східної Азії, США, Китаю, Японії.

Авіакомпанія KLM доставляє посилки Укрпошти до Нідерландів, а звідти - до ПАР, ОАЕ, Нової Зеландії, Австралії, Колумбії, Перу, Панами та інших країн.

Нині поштові відправлення вилітатимуть 5 разів на тиждень на рейсах Lufthansa  та на 3 рази на тиждень на рейсах KLM.

Оскільки нині не заявлено відновлення прямих пасажирських рейсів з Києва до Нью-Йорку, Укрпошта планує продовжувати чартерну програму з МАУ,  щоб забезпечити якісну доставку до США. Загалом у червні авіакомпанія доставить в США посилки Укрпошти на 7 прямих  рейсів, що виконуються 1-2 рази на тиждень. Завдяки цим чартерним рейсам Укрпошта  в час майже повної блокади на авіаперевезення  забезпечує стабільні терміни надходження відправлень для двох продуктів: «Поштовий експрес» - вагою до 2кг та EMS (Express Mail Service) - вагою до 30 кг.

За останній місяць маємо таку статистику доставки. З моменту відправки із будь-якого відділення Укрпошти, враховуючи  всі митні процедури в Україні, до першого митного оформлення в США така статистика доставки  за останній місяць.

До повного відновлення пасажирського авіасполучення Укрпошта продовжить використовувати нову логістичну модель для доставки посилок у країни світу, аби клієнти та їх партнери мали постійний канал збуту, зберегли доходи і робочі місця. Так як за перші 2 місяці авіаобмежень Укрпошта перевезла понад 500 тон з оціночною вартістю товарів на більше ніж 40 млн доларів експорту українського малого та середнього бізнесу.

Із поступовим відновленням регулярного сполучення національний поштовий оператор буде повертатися до перевезення іншими авіалініями, які до карантину постійно доставляли відправлення Укрпошти.

Нагадаємо, що Укрпошта тісно співпрацює з Turkish Airlines, LOT, Silk Way,  AirFrance, AirBaltic, Airlines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, FlyDubai, Белавиа, SAS Airlines ,Елерон.  А також використовуватиме 10 транзитних хабів для перевантаження: Франкфурт, Варшава, Амстердам, Париж, Лондон, Баку, Дубай, Відень, Рига, Стамбул.