«Цайняо» і «Укрпошта» підбили підсумки замовлень з AliExpress: обсяги зросли на 74% з початку року

03.06.2020

«Укрпошта» і логістичний оператор «Цайняо» (Cainiao Network належить Alibaba Group) з'ясували наскільки більше купували жителі України під час карантину.
Загалом з початку року «Цайняо» відправив українським покупцям AliExpress близько 665 000 кілограм посилок, що на 74% більше, ніж у минулому році. Основним партнером, який опрацьовує левову частину цих відправлень виступає Укрпошта.
«У перші 2 тижні карантину ми спостерігали стрімке скорочення замовлень, а вже у квітні обсяги замовлень почали відновлення і на сьогодні відновилися практично до рівнів 2019 року, адже клієнти переконуються, що шопінг закордоном лишається надійним. Загалом у світі було відмінено 95% всіх пасажирських рейсів, якими транспортується і пошта. Але нам з партнерами вдалося швидко запустити альтернативні рішення вантажного авіасполучення, щоб витримати терміни доставки», - відзначив перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський.
Середній термін доставки посилок в країну склав близько 30 днів – скороченню термінів сприяв запуск прямих вантажних рейсів «Цайняо» із замовленнями AliExpress до європейських хабів із доставкою на склади Укрпошти у Львові. А саме налагоджено доставку із Китаю в Амстердам, а звідти вантажівками у Львів, інший канал — із Китаю до Риги і далі чартерром до Києва. Всі залучені партнери працюють над тим, щоб транзитні терміні й надалі скорочувались.
«Під час карантину покупці продовжили активно замовляти на AliExpress. У порівнянні з минулим роком загальний обсяг замовлень виріс на 74%, при цьому нові маршрути дали можливість навіть скоротити терміни доставки посилок в Україну. І ми продовжимо працювати над новими каналами доставки, які дозволять зробити покупки ще більш приємними», - відзначає генеральний директор «Цайняо» в Східній Європі В'ячеслав Савін.
Найпопулярнішими категоріями товарів у українців залишаються електроніка, одяг, асортимент для дому і саду, а також дитячі товари та товари для краси і здоров'я.
Укрпошта обслуговує такі канали доставки з Aliexpress: AliExpress Saver Shipping, Cainiao Super Economy, Singapore post, ePacket, China Post.