Укрпошта збільшила чистий дохід в 1 кварталі 2020 року на 12,3%

04.05.2020

Укрпошта в першому кварталі 2020 року отримала 2,1 млрд грн чистого доходу, що на 12,3% більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Загальні доходи компанії склали майже 2,25 млрд грн. При цьому національний поштовий оператор отримав 89,5 млн грн чистого прибутку.

Укрпошта продовжує збільшувати доходи по основним напрямкам діяльності — посилкам, фінансовим послугам, торгівлі. Компанії не вдалося досягти більш амбітних цілей у першому кварталі поточного року через вплив COVID-19, зниження обсягів письмової кореспонденції та міжнародної пошти.

Значне збільшення витрат відбулося по трьом напрямкам:

- забезпечення понад 65-тисячного колективу засобами індивідуального захисту та транспортування працівників до місця роботи в умовах відсутності міського та міжміського сполучення (витрачено 45 млн грн);

- 15% надбавка операторам, листоношам та кур’єрам за роботу в умовах карантину;

- додаткові витрати на доставку міжнародних посилок після припинення пасажирських авіарейсів, через які транспортувалось більшість кореспонденції.

"Нашим фокусом надалі залишається безпечна робота пошти для наших працівників та клієнтів, подолання ефекту коронавірусу та збереження більшості інвестиційних проектів. А також розвиток соціально важливих послуг, таких як: замовлення ліків, оплата рахунків та отримання пенсій не виходячи з дому. Заради збереження та відновлення бізнесу наших міжнародних клієнтів ми запровадили альтернативні шляхи доставки: вантажними літаками та комбінованим способом доставки (авто та літаки), щоб особливо наші експортно орієнтовані підприємці змогли зберегти свій бізнес та десятки тисяч робочих місць. Навіть в умовах карантину Укрпошта не скорочувала, а навпаки створювала робочі місця, тож я впевнений, що й надалі ми всі разом подолаємо цей непростий час, а Укрпошта продовжуватиме оновлюватись та збільшувати прибутки”, - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Нагадаємо, Укрпошта отримала за 2019 рік 607 млн грн чистого прибутку до оподаткування в порівнянні зі збитками 627 млн грн у 2018 році. Таким чином, фінансовий результат компанії за рік покращився на 1,2 млрд грн.