Укрпошта модернізувала термінал в Борисполі: посилки віддаватимуть та прийматимуть із рейсів удвічі швидше

18.10.2019

18 жовтня Укрпошта відкрила після реконструкції центр обробки авіапошти в міжнародному аеропорту «Бориспіль». Проведені роботи суттєво розширюють його пропускну здатність, пришвидшують прийом та обробку відправлень і забезпечують їхнє збереження.

Зокрема, збільшено із 2 до 5 кількість терміналів із обміну пошти. Це дає можливість безперебійно видавати та приймати авіапошту: щодоби відправка здійснюватиметься на 50 рейсів на імпорт, та на 50 рейсів на експорт.

Крім того, розширено зони обробки, а також транзитної пошти, що спрямовується до третіх країн. Посилено систему безпеки, встановлено додаткову систему відеонагляду та розширено зовнішні конструкції будівлі, аби мінімізувати негативний вплив погодних умов на обробку пошти.

В реконструкцію цього операційного об’єкту Укрпошта вклала понад 5,5 млн грн власних коштів.

«Разом із партнерами – міжнародним аеропортом «Бориспіль», провідними авіалініями-партнерами, передовсім «Міжнародними Авіалініями України», ми готуємося до високого сезону – китайської «чорної п’ятниці», новорічних і різдвяних свят та оновлюємо наші об’єкти, аби приймати і відправляти обсяги міжнародної пошти, що зростають. Тільки за 8 місяців поточного року Укрпошта обробила 34 млн шт. та перевезла 4,9 млн кг міжнародних імпортних та експортних відправлень й 0,7 млн кг транзиту.  Левова частка цих відправлень обробляється у терміналі аеропорту «Бориспіль». Тому оновлення термінала було однією з першочергових задач. Разом з реконструкцією у Борисполі, на головному сортувальному об’єкті Укрпошти у Києві завершується резонування та розширення митної зони. Щоби збільшити можливості для експорту, ми також розпочали операції з відправки міжнародної пошти в регіональних аеропортах – Києва (Жуляни), Львів, Одеса. Впевнений, все це дозволить не тільки успішно пройти високий новорічний сезон, а й створити умови для розвитку нашим клієнтам у подальшому», - відзначив перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський.

«Сподіваємось, що реконструкція поштового термінала дозволить збільшити швидкість обробки кореспонденції. Напередодні пікового періоду новорічних свят – це надважливо», - зазначив директор з виробництва ДП МА «Бориспіль» Юрій Павлюк.

Нагадаємо, що Укрпошта є лідером у сегменті міжнародної доставки й, за даними Державної авіаційної служби України, в 2018 році  імпортно-експортні операції Укрпошти складали 11,6% всього авіаційного вантажного трафіку аеропортів країни, а з врахуванням транзитних операцій – близько 14%.