Плани Укрпошти на 2019 рік: збільшення доходів від посилок, торгівлі, оренди майна

05.02.2019

Укрпошта у 2019 році зосередиться на збільшенні доходів від міжнародної доставки, оренди майна, торгівлі, розширюватиме онлайн-послуги та безготівкові операції. Про це сказав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський під час прес-конференції в Міністерстві інфраструктури.

«Цього року в планах компанії – завершення інфраструктурних проектів, збільшення доходів та кількості посилок. Зокрема, в першому кварталі, завершивши комп’ютеризацію майже 1800 сільських відділень, вийдемо на 40% встановлених комп’ютерів, що значно покращить швидкість обслуговування клієнтів. Також розвиватимемо міжнародний напрямок доставки і до кінця року плануємо збільшити кількість посилок з 22 млн до 28 млн штук. Для порівняння: сьогодні Укрпошта за день доставляє більше посилок, ніж за весь 2016 рік. Ще, сподіваюся, будемо як і минулого року лідерами серед держпідприємств зі здачі в оренду приміщень та зможемо отримати понад 65 млн грн доходу від цього напряму бізнесу. Маю надію, що завдяки розвитку каталожної торгівлі та оптимізації асортименту зросте й обсяг торгівлі на 22%», – зазначив Ігор Смілянський.

За його словами, ще одне важливе завдання – покращення якості обслуговування клієнтів.
«На цей рік ставимо завдання збільшити індекс лояльності клієнтів (NPS) на +25%. Наприклад, за минулий рік цей показник зріс на +31%, для порівняння: в грудні 2017 року він становив 35%», – зауважив Ігор Смілянський.

Він зазначив, що в поточному році значна увага буде приділятися й розширенню каналів доставки та збільшенню логістичних маршрутів. Так, планується додатково до потужностей аеропорту Бориспіль використовувати ще можливості аеропортів «Київ ім. Сікорського» та регіональних аеропортів Львова, Одеси для доставки міжнародних відправлень.

Крім того, серед завдань на 2019 рік Ігор Смілянський назвав надання можливості Укрпошті працювати із приватними поштовими операторами інших країн. Це дасть можливість українцям отримати більш доступний канал доставки імпорту та значно скоротити строки надходження відправлень.