Укрпошта провела перший відбір на постачання пального за рамковою угодою

14.05.2019

Укрпошта закупить першу партію – 62 тис. літрів дизельного пального за ціною 23,10 грн за літр через рамкову угоду на ProZorro. Це на 30 копійок за літр дешевше (з урахуванням умов оплати) від нинішніх ринкових цін на дрібний опт в Київському регіоні.

Переможцем першого аукціону стало ТОВ «Глуско Україна». Аукціон, в якому взяли участь 5 постачальників, що підписали рамкову угоду, відбувся 13 травня.
«Укрпошта стала першою, хто уклав рамкову угоду з кількома відібраними постачальниками пального. Як відомо, вартість цього товару постійно коливається протягом року. Такий формат співпраці дає нам можливість купувати пальне за найнижчими на момент поставки цінами у кількох постачальників окремими партіями. При цьому сам процес відбору та поставки відбувається швидко і за спрощеною процедурою. Учасникам не потрібні додаткові угоди та документи на участь у кожному з аукціонів, що ми оголошуємо. А Укрпошта швидко отримує партію товару для своїх потреб», – зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.
Загалом до кінця 2019 року Укрпошта планує закупити в рамках цієї угоди близько 1,7 млн літрів дизельного пального.
Загальна вартість рамкової угоди становить 45,3 млн грн з ПДВ.
В аукціоні взяли участь 5 учасників, що підписали рамкову угоду: ПП “ОККО КОНТРАКТ”, ТОВ “МАНГО-ГРУП”, ТОВ “ВОГ ТРЕЙД РЕСУРС”, ТОВ “ГЛУСКО УКРАЇНА” та ТОВ “ГЛОБАЛ СЕЙЛ”.
Договір із переможцем відбору буде укладено в найкоротший термін.
Поставка цієї партії пального має відбутися протягом трьох днів, оплата – протягом 30 календарних днів після поставки.

Детальніше про особливості закупівлі за рамковою угодою тут.
Посилання на процедуру в системі ProZorro
Перший відбір в рамках угоди за посиланням

Уже майже три роки підприємство закуповує пальне виключно через відкриті торги на ProZorro. Це друга за обсягами стаття операційних витрат компанії.
Як відомо, Укрпошта однією із перших серед держпідприємств почала закупівлю товарів та послуг через систему електронних закупівель ProZorro.