Укрпошта долучилася до розвитку аеропортів: відтепер пошту відправлятимуть ще й з Києва (Жуляни), Львова та Одеси

15.05.2019

Для підвищення якості доставки Укрпошта збільшила кількість точок вильоту для експорту. У партнерстві з польським LOT та турецькими Turkish Airlines вже стартували відвантаження з аеропортів Києва (Жуляни), Одеси, Львова. Саме ці аеропорти, після аеропорту Бориспіль (61%), є найбільшими за пасажиропотоком в Україні: Київ (Жуляни) (14%), Львів (8%), Одеса (7%).

Реалізація проекту тривала майже півроку, для його запуску компанія змінила модель збору та сортування пошти в системі Укрпошти; відпрацювала нові технологічні процеси з регіональними митницями, підписала договори з аеропортами, провела нові тендери з авіалініями. Команда Укрпошти вдячна всім партнерам за активну участь у проекті.

«В 2018 році імпортно-експортні операції Укрпошти вже складали близько 11,6% всього авіаційного поштово-вантажного трафіку аеропортів країни, а з урахуванням транзитних операцій – 13,9%. Укрпошта хотіла би ще більше нарощувати свої логістичні потужності. Відтепер, замість одного аеропорту, обслуговувати експортні відправлення будуть чотири. Це дасть змогу покращити якість доставки, скоротити строки надходження відправлень та мінімізувати ризики затримок під час пікових навантажень, наприклад, різдвяних свят. Регіональні аеропорти отримають нові додаткові можливості для розширення бізнесу, збільшення кількості рейсів», – зазначив перший заступник генерального директора з операційної діяльності Олександр Перцовський.

Аеропорт Бориспіль залишається ключовим аеропортом в роботі Укрпошти, він надає можливість щодня забезпечувати від 32 до 47 рейсів з експортними відправленнями. Тому паралельно з запуском нових точок вильоту, на операційному об’єкті Укрпошти в Борисполі стартували будівельні роботи з розширення пропускної здатності, а на Київському митному посту ММПО (місце міжнародного поштового обміну) заплановано резонування та розширення площ митної зони.

Нагадаємо, за 2018 рік Укрпошта закріпила позиції лідера ринку в міжнародній доставці, обробивши 34,4 млн міжнародних відправлень.