Укрпошта демонструє 20,8% середньорічного зростання темпу чистого доходу

16.05.2019

Середньорічний темп зростання чистого доходу Укрпошти протягом 2016-2018 рр. склав 20,8%.
У І кварталі 2019 року він становить майже 1,9 млрд грн, що на 22,1% більше, ніж у І кварталі 2018 року. Загальні доходи за цей період склали 2,2 млрд грн, що на 40,8% більше аналогічного показника минулого року.

Зокрема, за цей період зростання доходів з платежів відбулось на 39,4%, письмової кореспонденції – на 36%, посилок — на 27,8%, передплати періодичних видань – на 23,2%, інших поштових послуг – на 13,3%.

«Компанія має стабільні показники збільшення доходів з основних напрямів діяльності. За попередній рік завдяки спільному з урядом та Президентом рішенням ми не тільки зберегли унікальну мережу з 11000 відділень, але й побудували найбільшу в країні мережу в 4000 комп’ютеризованих відділень та запустили сучасний формат обслуговування маленьких сіл України. Одночасно ми продовжили збільшення заробітних плат виробничого персоналу, а це майже 90% працівників Укрпошти. У 2019 ми вперше вийшли на рівень собівартості з доставки періодичних друкованих видань та отримали компенсацію за тариф на доставку пенсій, що дало можливість компанії вийти на сталий шлях розвитку. За яких умов Укрпошта продовже бути прибутковою? Маємо і далі нарощувати обсяги бізнесу, покращувати інфраструктуру, якість сервісу та надавати послуги за тарифами, не нижчими за собівартість. Цього року очікуємо прийняття нової стратегії розвитку компанії, яка буде враховувати розбудову нової логістичної інфраструктури, надання сучасних поштових та фінансових послуг, також будуть остаточно вирішені такі питання, як компенсація за надання соціально важливих послуг», – зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Як повідомлялося, Укрпошта за результатами І кварталу цього року отримала 221,4 млн грн чистого прибутку.

Підприємство цього року зосередиться на збільшенні доходів від міжнародної доставки, розвиватиме онлайн-послуги та безготівкові операції, торгівлю, оренду майна, продовжить покращення якості обслуговування клієнтів. Компанія вже завершила проект комп’ютеризації сільських поштових відділень – 4031 відділення автоматизовано (40%). Порівняно з конкурентами та банками – це найбільша мережа комп’ютеризованих відділень.

Крім того, підприємство розширює канали доставки та логістичні маршрути – відтепер пошту відправлятимуть ще й з Києва (Жуляни), Львова та Одеси. Для підвищення якості доставки Укрпошта збільшила кількість точок вильоту для експорту в партнерстві з польським LOT та турецькими Turkish Airlines.