Обрано ескіз для поштової марки «Русскій воєнний корабль, іді...!»

12.03.2022

Укрпошта оголосила переможця народного голосування за ескіз для поштової марки «Русскій воєнний корабль, іді...!»

✨ 1 місце — ескіз номер 3
✨ 2 місце — ескіз номер 12
✨ 3 місце — ескіз номер 5

Автор ескіза-переможця Борис Грох жив у Криму в Євпаторії, все життя малював, потім вивчився на художника і став вже професійно займатися створенням картин. Та у 2014 році Росія окупувала Крим і він змушений був покинути рідний дім - поїхав спочатку до Києва, а пізніше перебрався до Львова.
2022 рік - Росія знову напала на Україну. Перша доба війни, наші військові захищають острів Зміїний. Їх героїчна оборона настільки вразила Бориса, що вирішив намалювати картину для підняття настрою і бойового духу українців, а також щоб привернути до України увагу іноземців, які слідкують за його творчістю у соцмережах. Створив її десь за три доби, а якби не відволікався на новини, то і за 5 годин.
1 березня побачив, що Укрпошта оголосила всеукраїнський народний конкурс на кращий ескіз до поштової марки «Русский военный корабль, иди на#уй!», подав свою роботу на конкурс. І одразу отримав народну любов.
Вітаємо Бориса Гроха із перемогою та початком нового етапу у творчості — стати автором нової поштової марки! За його картину проголосувало 1756 із 8000 користувачів facebook та instagram.
Вже найближчим часом картина Бориса буде у новому поштовому випуску. А ви зможете придбати нову марку у наших відділеннях, надіслати друзям за кордон або передати полум'яний "привіт” росіянам.
Нас не зламати! Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!