У 2024 році Укрпошта продовжить оновлювати інфраструктуру за підтримки ЄБРР та Міністерства фінансів України

10.05.2024

Міністерство фінансів України та Укрпошта підписали зміни до Договору іпотеки для забезпечення виконання зобов’язань на суму 63 млн євро за Гарантійною угодою («Проєкт розвитку АТ «Укрпошта»: Логістична мережа та Сільське відділення») між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Зміни дозволяють продовжити трансформацію логістичної та транспортної мережі Укрпошти, зокрема, забезпечити фінансування по вже укладених контрактах і провести нові закупівлі. 

У межах угоди з ЄБРР, укладеній ще в 2020 році, вже реалізуються проєкти щодо впровадження нової фронт-офісної системи, пересувних відділень, пристроїв 3в1, оновлення транспорту та інші. Так, цього тижня, Укрпошта уклала договір на поставку фургонів Citroen Jumper (FG L4H3 BHDi) з п’ятирічним сервісним обслуговуванням. Ще у 2024 році планується придбати вантажівки, сортувальні лінії для посилок та листів, додаткові авто для оновлення автопарку та електричні трицикли. 

На робочій зустрічі з керівництвом компанії Міністр фінансів України Ольга Зикова зазначила, що зміни в угоді дозволять ефективніше реалізувати проєкт розвитку, а значить і покращити надання поштових послуг по всій країні з урахуванням воєнних викликів.