Символ нескореності: Укрпошта випустила марки з українською зброєю

13.04.2024

Укрпошта випустила поштові марки “Зброя перемоги. Made in UA”. У поштовому блоці шість марок, на кожній з яких зображено новітню українську зброю. Марки містять благодійну складову, тож 30 гривень з кожного поштового блоку будуть спрямовані на допомогу силам безпеки та оборони країни.

Мільйони українських громадян та десятки тисяч підприємств постраждали від російської агресії. Серед них - понад дві тисячі втрачених, пошкоджених та зруйнованих приміщень Укрпошти. Ми радо допоможемо виставити рахунок ворогу і посприяємо його миттєвій відправці. Укрпошта організовує благодійний збір для військових з кожної марки, щоб підтримати наші сили безпеки та оборони і пришвидшити Перемогу. Наша українська зброя — це найкращий спосіб захистити українців від ворога”, - зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський

На поштовому блоці “Зброя перемоги. Made in UA” зображена сучасна зброя, розроблена та виготовлена в Україні, яка щодня допомагає зупиняти ворожу навалу: розвідувальний безпілотний комплекс «Shark»; ударний оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс «Лютий»; один з найбільших FPV-дронів «Ескадрон»; самохідна артилерійська установка (САУ) «Богдана»; бронеавтомобіль «Козак»; морський дрон MAGURA V5.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін привітав українських зброярів зі святом: “Пишаюся досягненнями українського ОПК, який  під час активної фази війни розробив десятки видів зброї. Цією зброєю ми б'ємо ворога як на нашій землі, так і на його власній території, топимо кораблі та знищуємо ворожу техніку. Наша ключова задача сьогодні - це посилити потенціал українських зброярів, інженерів та виробників, та, відповідно,  обороноздатність країни”.

Випуск марок здійснено за сприяння Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.  Дизайнери - Сергій та Олександр Харуки.

Тираж поштового блоку - 120 тис. примірників. 13 квітня, у день введення в обіг поштового блоку «Зброя Перемоги. Made in UA», продукцію випуску можна буде придбати у поштамтах міст – обласних центрів, у філкрамницях, а також онлайн у Поштовому маркеті. Пізніше продукція також з’явиться у відділеннях поштового зв’язку.