Укрпошта анонсує випуск нового поштового блоку «Зброя перемоги. Made in UA»

08.04.2024

Національний поштовий оператор України презентує новий поштовий випуск «Зброя перемоги. Made in UA». Випуск присвячений новітнім зразкам зброї українського виробництва, за допомоги яких сили безпеки та оборони країни протидіють ворогу і захищають життя  українців. 

Погашення відбудеться 13 квітня у Києві (01001, 02002) спеціальними штемпелями: «Перший день. Зброя Перемоги. Made in UA». Символічно, що 13 квітня  – це День працівника оборонно-промислового комплексу України. Таким чином ми вшановуємо людей, які зміцнюють нашу обороноздатність, створюючи  українську зброю, снаряди та техніку.

На поштовому випуску «Зброя Перемоги. Made in UA» зображена сучасна зброя, виготовлена в Україні:

  • розвідувальний безпілотний комплекс «Shark», створений для спостереження та коригування вогню, який може заглибитися у тил противника до 80 км в умовах радіоелектронної боротьби; 
  • ударний оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс «Лютий», створений вже під час широкомасштабного вторгнення, що вражає стаціонарні цілі в оперативній глибині ворога;
  • один з найбільших FPV-дронів «Ескадрон», створений шляхом великовузлового складання;
  • самохідна артилерійська установка (САУ) «Богдана», яка стала першою українською САУ, розробленою під стандартний для країн НАТО калібр 155 мм;
  • бронеавтомобіль «Козак», призначений для транспортування особового складу, озброєння та військового обладнання, який може виконувати «прикриття бронею» під час перестрілок, штурму будинків тощо;
  • морський дрон MAGURA V5, автономний охоронний безпілотний роботизований апарат для спостереження, розвідки, патрулювання, пошуково-рятувальних робіт, розмінування, охорони кораблів та бойових місій.

У поштовому блоці шість автентичних марок, на яких зображені ці види озброєння.  Випуск здійснено за сприяння Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.  Дизайнери випуску - Сергій та Олександр Харуки.

Тираж блоку  – 120 тис. прим., з яких 7 тис. прим. – неперфоровані, призначені для власників філабонементів пакету “Ексклюзив” та розміщення в книзі “Поштові марки України 2024”; конверта “Перший день” – 40 тис. примірників. Також  випущено немарковані художні конверти, картки, презентаційну папку і сувенірну рамку.

Номінал марок U (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх простих листів без оголошеної цінності масою до 50 г і поштових карток) – 15,00 грн + 5,00 грн благодійної складової. 

Номінал марок F (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх реєстрованих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів  і поштових карток) – 30,00 грн + 5,00 грн благодійної складової.

13 квітня, у день введення в обіг поштового блоку «Зброя Перемоги. Made in UA», продукцію випуску можна буде придбати у поштамтах міст – обласних центрів, у філкрамницях, а також онлайн у Поштовому маркеті. Пізніше продукція також з’явиться у відділеннях поштового зв’язку.

Власникам філабонементів продукція надходитиме, починаючи з 15 квітня 2024 р.