Безпечне та комфортне навчання: Укрпошта облаштувала укриття для 703 дітей на Хмельниччині

26.01.2024

Укрпошта спільно з благодійним фондом KSE Foundation у рамках Всеукраїнської програми «ЗАХИСТОК: Безпечна освіта», завершила облаштування укриття для Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів — гімназія» Хмельницької області.

«Укрпошта не планує збавляти оберти, а тому й надалі буде інвестувати в укриття і, відповідно, вкладати в майбутнє країни. Це ще одне сховище, яке вдалося облаштувати на благодійні гроші від марки «ПТН ПНХ». Заохочую українців не лише поповнювати свої колекції поштових марок, а й доєднуватися до необхідних та важливих для країни проєктів», — прокоментував Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

З початку повномасштабного вторгнення навчальний заклад постраждав від обстрілів: вибуховою хвилею пошкодило дах та вибило вікна. Завдяки відремонтованому укриттю, 703 учні Шепетівського навчально-виховного комплексу змогли повернутися до очної форми навчання. Серед них переможці всеукраїнських олімпіад, стипендіати Президента України та Кабінету Міністрів України. У школі застосовуються проєктні методики навчання, запроваджується цифровізація освітнього процесу, створюється STEM-центр. Крім того, роботу змогли відновити спортивні та творчі гуртки для дітей.

«Дистанційне навчання позбавляє дітей можливості контактувати між собою та з вчителями. Тепер наші учні знову зможуть повноцінно навчатись офлайн, спілкуватися, наздоганяти втрачені знання. Ми постійно займаємося виховною роботою з дітьми, багато уваги приділяємо національно-патріотичній темі. Зараз це як ніколи важливо», — зазначила Надія Качоровська, директорка Шепетівського навчально-виховного комплексу.

У ході ремонтних робіт в укритті було усунено проблему затікання води в приміщення, здійснено демонтаж старих дверей, перенесено труби, зроблено стяжку на підлозі, замінено електромережі, освітлення та вентиляцію, встановлено вхідні протипожежні двері та ін. Крім того, Укрпошта разом з KSE Foundation закупили 60 зручних лавок та комплекти пуфів для дітей.

Нагадаємо: Укрпошта спільно з БФ KSE Foundation вже облаштували сховища для учнів Ківшоватського ліцею та Гружчанської гімназії на Київщині, Кобеляцького ліцею на Полтавщині, Будильського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів на Сумщині та Шепетівської гімназії №5 на Хмельниччині. Завдяки вирученим донатним коштам з марки «ПТН ПНХ!», яку національний поштовий оператор презентував до першої річниці повномасштабної війни, уже понад 2 тис. українських школярів мають можливість навчатися офлайн.

Національний поштовий оператор ініціював чимало благодійних проєктів. Замовляючи поштові марки й аудіолистівки в поштовому маркеті, є можливість донатити на підтримку ЗСУ й ДСНС, дитячих будинків та зоопритулків, відновлення культурних об’єктів і облаштування шкільних укриттів.