Укрпошта отримала 200 тонн гуманітарної допомоги від Грузії

25.03.2022

На цьому тижні до України прибули вантажівки, які доставили гуманітарну допомогу від Грузії. Загалом грузини передали Україні рекордну кількість гуманітарної допомоги – 200 тонн вантажу. Це продукти, речі першої необхідності, зібрані грузинськими фондами, бізнесом та грузинським народом. Вантаж до України доставила власним коштом Пошта Грузії до Львова, Чернівців та Чопа, далі вже Укрпошта перевантажить благодійну допомогу і доставить її по Україні.

Грузини передали українцям, які постраждали в результаті нападу росії, продукти харчування (крупи, макарони, борошно, олію, печиво, воду, чай, каву, консерви), дитяче харчування, засоби гігієни, спальні мішки. Більша частина вантажу – безадресна допомога. Частина гуманітарної допомоги була призначена як допомога міста Кутаїсі місту Харків.

«Ми всі зворушені допомогою від Грузії та грузинів: 200 тонн – це рекордний за обсягом вантаж, який ми отримували за один раз. Словами не передати, скільки людей долучилося до процесу збору цього вантажу – приватні бізнеси, фонди, пересічні грузини – кожен вносив свою часточку. І ми щиро вдячні за підтримку, бо, поки загарбник все ще не припиняє свої злочинні дії, кількість українців, які потребують допомоги, на жаль, зростає. Окремо хочу подякувати Пошті Грузії, яка з перших днів війни зголосилася безкоштовно доставляти посилки до України, а сьогодні своїм коштом ще й доставила гуманітарний вантаж до України», – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Усі товари будуть направлені до найбільш постраждалих районів України, до яких зараз є можливість доставити допомогу.