Верховна Рада ратифікувала гарантійну угоду між Укрпоштою та ЄІБ на кредитування у розмірі 30 млн євро

18.11.2021

17 листопада 2021 року Верховна Рада України підтримала законопроєкт № 0112 "Про ратифікацію Гарантійної угоди "Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)" між Україною та Європейським інвестиційним банком. Законопроект підтримали 305 депутатів.

Це значить, що Укрпошта отримає від ЄІБ кредит у розмірі 30 млн євро, які будуть використані на придбання сортувального обладнання для п’яти сортувальних центрів в Києві, Харкові, Хмельницькому, Львові та Дніпрі, а також 22 поштових депо. Відповідну угоду було підписано 6 жовтня 2020 року на саміті "Україна-ЄС" у Брюсселі.

«Ратифікація угоди дозволить повноцінно запустити процес повного оновлення логістичної мережі Укрпошти. Отримання кредитних коштів від ЄІБ стало можливим завдяки тому, що компанія пройшла складний шлях трансформації від класичного образу державної установи до конкурентоспроможної компанії, яка працює за законами бізнесу. Ми кілька років поспіль показуємо прибуток, оновили процеси і послуги, і в нас повірили міжнародні партнери», - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський

«Поліпшення інфраструктури в Україні є одним із ключових пріоритетів для ЄІБ, і ми раді, що можемо зробити внесок у модернізацію поштової інфраструктури. Надійні, швидкі і цифровізовані поштові послуги – це невід’ємна частина соціального й економічного розвитку країни, і вони стали ще більш важливими у часи пандемії COVID-19. Наша угода з Укрпоштою принесе користь для українських громадян і підприємців, а також наблизить Україну до цифрового майбутнього», - зазначив Жан-Ерік де Загон, Голова Представництва ЄІБ в Україні.