На час карантину Укрпошта частково змінює умови вручення та зберігання поштових відправлень

17.03.2020

ОНОВЛЕННЯ: 

Укрпошта поступово повертається до звичного режиму обслуговування клієнтів. з 01.06 поштові відправлення до медичних закладів будуть тарифікуватись за стандартними умовами.  

Також з 03.06.20 СКАСОВУЮТЬСЯ:

  • безкоштовна переадресація поштових відправлень;
  • безкоштовне зберігання поштових відправлень на ВПЗ;
  • особливі умови щодо доставки пенсій (призначення третьої особи для виплати та перенесення виплати пенсії на наступний період, виклик листоноші на домашню адресу для вручення пенсії), тобто послуга з виплати пенсії надаватиметься в звичному порядку на відділенні або за адресою пенсіонера;
  • правило по безконтактному врученню відправлень (залишити в поштовому ящику), що вимагали персонального вручення. 

 

Під час карантину Укрпошта частково змінює умови доставки, вручення та безкоштовно зберігатиме реєстровані у відділеннях поштові відправлення. 

В умовах карантину, як важлива стратегічна компанія, ми маємо забезпечити стабільну і, насамперед, безпечну роботу працівників. Тому наразі частково змінюємо умови доставки, вручення та зберігання реєстрованих поштових відправлень. Це дасть змогу обмежити контакти клієнтів з працівниками поштових відділень і максимально убезпечити усіх від можливості зараження вірусною інфекцією.

Тому з 12 березня і до закінчення карантину Укрпошта частково змінює умови доставки, вручення та зберігання реєстрованих поштових відправлень:

  1. Рекомендовані поштові відправлення (крім листів з позначкою «Судова повістка») будуть вкладатись до абонентських скриньок адресатів. Якщо абонентська скринька несправна, адресатів інформуватимуть про надходження рекомендованих листів повідомленнями або через мережу інтернет, або через засоби зв’язку – домашні чи мобільні телефони.
  2. Рекомендовані листи з позначкою «Судова повістка» доставлятимуться відповідно до вимог Правил надання послуг поштового зв’язку.

ВАЖЛИВО!!! З 17 березня 2020 р. і до закінчення карантину в усіх об’єктах поштового зв’язку плата за зберігання поштових відправлень, зокрема «Укрпошта Експрес», «Укрпошта Стандарт» та «Укрпошта SmartBox» не стягується. Також безкоштовним буде зберігання вхідних (імпортних) відправлень з-за кордону.