Укрпошта бажає «Переможного Нового року!» і презентує нову поштову марку

19.12.2022

Офіційне введення в обіг та погашення штемпелем «Перший день» новорічної поштової марки «Переможного Нового року!» пройшло 19 грудня в Київському головпоштамті. Окрім цього, у цей же день відбулося урочисте відкриття новорічних поштових резиденції Укрпошти в столиці та поштамтах обласних центрів.

«Поштові марки воєнного часу слугують маркером подій, фіксуючи та візуалізуючи їх. За цей рік нам довелось обмежити себе в бажаннях, емоціях, проте зимові свята – це час, щоб повірити в диво, загадати мрії та бажання, які обов’язково здійсняться. І хоча війна суттєво змінила наші плани, ми не повинні відмовлятися від традицій. Саме тому навіть в цей складний рік Укрпошта випускає новорічну марку. І нехай в колекції марок воєнного часу ця буде єдина новорічна, і вже наступного року Укрпошта випустить традиційну новорічну марку про мирні свята», – генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Нагадуємо: ескіз до новорічної поштової марки 2022 року було обрано шляхом народного голосування, авторкою якого стала одинадцятикласниця з Миколаєва Валерія Михайлова.
На марці «Переможного Нового року!» зображено дівчину і українського військового, яких розлучила велика війна: вона – на самоті зустрічає новорічні свята, він – на лінії зіткнення з ворогом. Продовження історії в сюжеті конверта «Перший день»: попри всі випробування – пара нарешті разом, вони зустрічають наступний Новий рік у вільній і мирній Україні.

Конкурсний ескіз було видозмінено з урахуванням побажань учасників народного голосування: на підвіконні запалені свічки – невід’ємний атрибут року, що минає, а поле бою вкрите снігом.
Тираж марок – 720 тис. прим. або 120 тис. аркушів. Номінальна вартість поштової марки – U (12 грн.). Поштовий випуск включає марковий аркуш, немаркований художній конверт «Переможного Нового року!» і художню картку «З Різдвом!» за ескізом Олександра Охапкіна, який у народному голосуванні посів 2-ге місце. Вартість набору – 88 грн.

Придбати поштовий випуск «Переможного Нового року!» можна, починаючи з 19 грудня у відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти.