Встигни придбати: передзамовлення на поштовий набір «Переможного Нового року!» відкрито

14.12.2022

Укрпошта відкриває передзамовлення на поштовий випуск «Переможного Нового року!». Нагадаємо: ескіз новорічної поштової марки України воєнного часу було обрано шляхом народного онлайн-голосування, яке проходило на офіційних сторінках Укрпошти в Facebook та Instagram, а також в Телеграм-каналі СЕО Укрпошти. За ескіз одинадцятикласниці з Миколаєва Валерії Михайлової свої голоси віддали понад 15,5 тис українців.

Передзамовлення новорічного поштового випуску «Переможного Нового року!» можна здійснити в офіційному онлайн-магазині Укрпошти. Тираж марок – 720 тис. прим. або 120 тис. аркушів. Номінальна вартість поштової марки – U (12 грн.). Поштовий випуск включає марковий аркуш та немаркований художній конверт «Переможного Нового року!» і художню картку «З Різдвом!» за ескізом Олександра Охапкіна, який у народному голосуванні посів 2-ге місце. Вартість набору – 88 грн. Онлайн можна придбати 10 поштових наборів на одне замовлення.

На поштовій марці зображено дівчину та українського військового: вона зустрічає різдвяно-новорічні свята на самоті, юнак – на полі бою, захищаючи Україну. Продовження історії в сюжеті конверта: вони нарешті разом, зустрічають наступний Новий рік, споглядаючи на святкові салюти за вікном і будуючи плани на майбутнє у вільній, сильній і мирній Україні. Жорстока війна, яку принесла росія в нашу країну, розділила мільйони доль, родин та близьких людей, проте вона не зможе зруйнувати віру українців у дива, Перемогу та жадані зустрічі.

З урахуванням пропозицій учасників голосування ескіз поштової марки було доопрацьовано: на вікні горять свічки – незамінний атрибут цієї зими в наших оселях; поле бою, вкрите снігом.

Деталі щодо дати введення в обіг поштової марки «Переможного Нового року!» та умов продажу будуть оприлюднені додатково.

Підкреслимо: кожен, хто бажає мати в своїй колекції українські поштові марки та немає можливості відслідковувати анонси щодо нових випусків і вчасно купувати їх у відділеннях чи онлайн, мають змогу придбати філателістичний онлайн абонемент на 2023 рік.