Перша частина благодійних коштів від продажу марок «Пес Патрон» уже направлена на підтримку чотирилапим друзям

26.10.2022

Завдяки донатам, які надійшли від продажу благодійної марки «Пес Патрон», Укрпошта організувала закупку і доставку 11 будок для тварин, 3 000 кг м'ясного фаршу, 5 000 кг крупи, сухих кормів, а також придбала вакцини для щеплення у притулки та центри захисту і реабілітації тварин – Best Friends (Макарів) та Gostomel Shelter (Гостомель), що на Київщині.

З початку повномасштабного наступу росії, в Україні назріла гостра проблема через збільшення кількісті безпритульних тварин, а також їх утримання, лікування та годування. Деякі притулки для тварин наразі знаходяться в дуже скрутному становищі і потребують допомоги. Укрпошта не могла залишитися осторонь цієї проблеми, тому частину коштів від продажу поштових марок із легендарним псом-розмінувальником Патроном було направлено на допомогу притулкам, що опікуються тваринами.

«У цих притулках працюють неймовірно добрі та хоробрі люди. Ризикуючи власними життями, з перших днів війни вони рятували тварин з усієї країни: Київська область, Сєверодонецьк, Лисичанськ, Миколаїв, Краматорськ. Компанія Укрпошта не планує зупинятися на цьому, будемо підтримувати та допомагати цим та іншим організаціям для тварин по всій країні. Ми дякуємо кожному, хто долучився до цієї благодійної ініціативи, та просимо не забувати підтримувати її й надалі, разом роблячи добру справу», – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

В Україні не існує чіткої статистики щодо кількості безпритульних тварин. На сьогодні лише в двох цих притулках проживає майже 1000 собак, більше 500 котів, коні та навіть лисиці. Наразі більшість притулків переповнено, а кількість бездомних тварин постійно зростає.

Нагадаємо, Укрпошта оголосила про розширення своєї гуманітарної місії. Кожен українець, придбавши поштову марку «Пес Патрон», автоматично стає учасником благодійного збору на придбання машини для розмінування «Armtrac 400», а також допомагає притулкам для тварин.

Машина механізованого розмінування є найбільшою і найпотужнішою у лінійці виробів, яка може управлятися оператором на безпечній відстані дистанційно до 800 метрів або з броньованої кабіни.

Вартість кожної поштової марки – 31 грн, з яких номінальна вартість - F (23 грн), а сума благодійного збору позначена на кожній марці знаком «+» і складає 8 грн. Тираж маркового аркуша із 8 марок, які надруковані на самоклеючому папері, становить 1 млн примірників, тобто загалом випущено 8 млн марок. За умови представлення в аркуші різних поштових марок, за правилами філателії, марки продаються тільки у форматі аркушу.

Долучитися до корисної та вкрай важливої справи можуть усі небайдужі.

Адже кожна придбана марка допоможе зібрати необхідну суму на розмінувальну машину, яка здатна зберегти життя і людей, і тварин.