Україна посіла друге місце на європейському етапі конкурсу ескізів до поштової марки «Мир – найвища цінність людства!»

17.10.2022

Як відомо, за ініціативою Укрпошти тему щорічного конкурсу Європа змінено на «Мир – найвища цінність людства!».

На європейському етапі конкурсу ескіз, який представив Україну посів почесне друге місце.

Учасника від України було обрано шляхом народного голосування. Тоді перемогла робота Андрія Сагача з соняшниками, які символізують життя, та ракетами, які нищать мир. За цей ескіз українці віддали понад 9 тис голосів. Проте на вимогу організаторів конкурсу, які позиціонують поштові марки на тему миру як такі, які мають стати символом, що об'єднає всі європейські країни, та щоб не бути дискваліфікованими, Україна була вимушена замінити учасника на ескіз, що посів друге місце у народному голосуванні, а саме на роботу Марії Суслової з зображенням дівчинки та голуба.

Саме ця робота зайняла срібло на європейському етапі конкурсу PostEurop «Мир – найвища цінність людства!». За умовами конкурсу в 2023 році всі поштові адміністрації країн-членів PostEurop мають випустити поштові марки за ескізом-переможця конкурсу – пошти Люксембургу.

З метою відзначення авторів робіт, що посіли призові місця на національному і європейському етапах Укрпошта незабаром представить поштові конверти та картки з роботами Андрія Сагача та Марії Суслової.