Укрпошта презентує нові марки та конверти у філателістичному онлайн-абонементі вересня

19.09.2022

З 19 і по 27 вересня його можна оформити на чотири місяці до кінця року. Усі марки та конверти, які випускає Укрпошта у вересні, а також вся продукція до кінця 2022 року буде гарантовано доступна власникам філателістичного онлайн-абонементу Укрпошти.

Головним випуском початку осені стане поштовий блок "Сад божественних пісень. До 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди". Ці марки не лише віддають шану поету, а й покликані привернути увагу до питання пошкоджених війною культурних об’єктів і пам‘яток архітектури. І частина коштів від цього випуску буде спрямована на благодійність, а саме відновлення музею Григорія Сковороди на Харківщині. До цього поштового блоку також запланований випуск конверту "Національний літературно-меморіальний музей ім. Григорія Сковороди. Перший день", який у абонементі йде із погашенням "Перший день".

Ще однією непересічною філателістичною продукцією вересня стане марковий художній конверт "Ласкаво просимо до пекла!" з ескізом із путіним. Це зображення зайняло друге місце у народному голосування на кращий ескіз до поштової марки “Доброго вечора, ми з України!”.

Доповнить випуски вересня поштовий блок "Культурні епохи України. Сармати", який планувалося ввести в обіг ще до повномасштабної війни. Це лімітований випуск і його тираж лише 20 тисяч примірників — це дуже невелика кількість, порівнюючи із тиражами марок воєнного часу. Проте власники філателістичного-онлайн абонементу гарантовано матимуть ці унікальні марки у своїй колекції.

Серед поштових випусків вересня також запланований конверт "Писанки. Перший день" з погашенням "Перший день". На ньому зображені писанки двох регіонів — Львівської та Вінницької області. Крім того, до онлайн-абонементу ввійде і немарковий художній конверт "25. Ukrainian Fashion Week" зі спецпогашенням.

Ексклюзивним доповненням до всіх цих поштових випусків у онлайн-абонементі «Стандарт+», оформленому на 4 місяці стане спеціальний альбом для марок (клясер), де зберігатимуться всі придбані у вересні чи раніше марки.

Оформити філабонемент до кінця року з включеною продукцією вересня з клясером чи без можна у Поштовому маркеті Укрпошти postmark.ukrposhta.ua. Пропозиція діятиме до 27 вересня.

Нагадаємо, що новий формат філабонементів Укрпошта запустила в серпні 2022 року. Перший місяць продажу компанія реалізувала понад 4000 філателістичних онлайн-абонементів. Власники абонементу гарантовано матимуть у своїй колекції усю поштову продукцію України, що випускатиметься Укрпоштою до кінця 2022 року. Із загальної кількості абонементів – понад 2500 «Стандарт+» із ексклюзивним альбомом для зберігання марок (клясером).

У серпні переважну більшість філателістичних абонементів на 5 місяців замовили українці, проте частина замовлень надійшла від клієнтів з-за кордону. Зокрема, жителів Нідерландів, Польщі, Франції, Великої Британії, США, країн Балтії, Італії, Канади.

Серед вітчизняних поціновувачів марок найбільше оформили філателістичні онлайн-абонементи із Києва, Дніпра, Одеси, Львова.

У вартість пакетів, окрім плати за обслуговування онлайн-абонементів, також включена вартість поштової продукції стартового місяця. Відтак, при оплаті онлайн-абонемента на 4 місяців необхідно сплатити і вартість поштових випусків вересня, а власники пакету «Стандарт+» оплачують також вартість клясеру.
В подальшому щомісяця впродовж терміну дії онлайн-абонемента його власник отримуватиме на електронну пошту посилання на оплату поштової продукції, випущеної Укрпоштою у відповідні місяці. У разі, якщо власник онлайн-абонемента не здійснив у встановлений термін оплату за поштову продукцію поточного місяця, замовлення за цей місяць анулюється, кошти за обслуговування онлайн-абонемента не повертаються.

Для тих, хто придбав філателістичний абонемент із серпня на 5 місяців, вони із 19 вересня отримають лінк на оплату продукції вересня. А продукцію ці клієнти отримають впродовж 1-10 жовтня.

Переваги онлайн-абонементу:

  • Гарантована можливість придбати поштові випуски України без черг у зручний час
  • Можливість отримати конверти з погашенням «Перший день. Київ», яке відбувається лише в столиці впродовж дня введення поштової марки в обіг
  • Можливість стати володарем ексклюзивного клясеру «Поштові марки України воєнного часу», виготовленого обмеженим тиражем
  • Безкоштовна доставка продукції за онлайн-абонементом поштовим відправленням в межах України.

Оформлення онлайн-абонементів здійснюватиметься щомісяця і до 30 листопада 2022 року включно.