Із вересня ще 51 пересувне відділення Укрпошти почали працювати у Вінницькій, Дніпропетровській, Сумській та Житомирській областях

06.09.2022

Укрпошта продовжує оновлення формату надання поштових послуг у селах, де мешкає менше 1200 жителів.

Із вересня ще 51 пересувне відділення виїхало на маршрути до 628 населених пунктів у Вінницькій, Дніпропетровській, Сумській та Житомирській областях. Таким чином надаватимуться послуги для 135 тисяч жителів цих регіонів.

Зокрема, у Вінницькій області розпочала роботу нова точка базування у м. Тульчин - 9 поштових бригад пересувних відділень обслуговуватимуть 90 населених пунктів, де доступ до сучасних поштових послуг матимуть понад 31 тис. мешканців.

Із 1 вересня у Дніпропетровській області почали працювати 7 пересувних відділень, що мають точки базування у Царичанці та Синельниковому, та надаватимуть послуги у 86 населених пунктах із 17 тис. жителів.

З початком осені у Житомирській області ще 17 пересувних відділень виїхали на маршрути із точок базування Бердичів та Ємільчине до 215 сіл, щоб надати послуги для 40 тис. жителів.

А у Сумській області почали працювати дві нові точки базування пересувних відділень у Конотопі та Путивлі. Із них на маршрути виїжджають 17 авто, які будуть обслуговувати більш як 47 тисяч мешканців.

Пересувні відділення – це можливість жителям за місцем проживання отримати ширший спектр послуг в майбутньому (цифрові та банківські послуги у кожному населеному пункті країни). А ще – виконувати соціально важливу функцію доставки пенсій та соціальних допомог, особливо на територіях поблизу місць, де проходять активні бойові дії. саме завдяки пересувним відділенням Укрпошта чи не єдина компанія, яка змогла надавати послуги на всій території України із початку війни.

З початку війни Укрпошта запустила 520 пересувних відділень поштового зв’язку. А загалом по країні вже їздить на маршрутах понад 1700 пересувних відділень.

Вони надають повний спектр поштових послуг як і стаціонарні відділення: доставка та видача пенсій і соціальних допомог, видача грошових переказів, оплата комунальних платежів, продаж товарів першої необхідності, доставка посилок та періодики.

Як повідомлялося, проєкт пересувних відділень стартував в Укрпошті у 2018 році із Чернігівської області. Фінансування проєкту здійснюється коштами Укрпошти а також інвестиціями ЄБРР у розмірі 33 млн євро на закупівлю та оснащення автомобілів пересувних поштових відділень.