Укрпошта запускає продаж артлистівок серії «Міста України» | «Cities of Ukraine»

26.08.2022

Відтепер у всіх міських відділеннях Укрпошти можна буде придбати листівки з серії «Міста України» | «Cities of Ukraine» ілюстраторки з Миколаєва Анни Максименко.

На листівках зображені впізнавані образи та символи українських міст: Харкова, Миколаєва, Одеси, Львова, Дніпра та Києва, а також є листівка «Україна», на якій можна знайти найвідоміші символи всіх цих міст.

«З початку війни Укрпошта не лише виконує свої безпосередні функції, такі як доставка пенсій та перевезення відправлень, ми також шукаємо можливість підтримати українців, особливо тих, хто покинув рідні міста через війну. Ці листівки – це звісточки з рідного Києва, Харкова, Одеси чи Дніпра тим українцям, хто зараз за кордоном. І гарне нагадування для всіх решти про те, які красиві українські міста, і якими вони обов’язково будуть після перемоги» - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Листівки випущені тиражем 1,4 млн шт. Придбати їх можна також в онлай-магазині Укрпошти.

Всі кошти, виручені з продажу листівок, ілюстраторка Анна Максменко спрямує на потреби ЗСУ.

Сім листівок – це проєкт зі створення серії ілюстрацій з українськими містами, яку авторка презентувала ще до війни. На листівках збережена краса українських міст, як вони виглядали до війни. Скульптура міфічного вершника — козака Харка, обриси Благовіщенського собору та Дзеркального струменя, а також колоритний тремпель на листівці повертають думками до довоєнного Харкова. Через алею адміралів, мости й кораблі на листівці вгадується Миколаїв. А «Менора» і ракети з інноваційного парку передають атмосферу ще мирного Дніпра.

Листівки з українськими містами можуть придбати всі українці собі на пам’ять або ж щоб привітати своїх близьких в Україні чи за кордоном.