В Житомирській, Сумській та Полтавській областях з серпня працюватимуть 49 нових пересувних відділень поштового зв’язку

02.08.2022

Укрпошта продовжує оновлення формату надання поштових послуг в селах. З серпня 49 нових пересувних відділень поштового зв’язку працюватимуть в селах Житомирської, Сумської та Полтавської областей і будуть обслуговувати 160 тис українців.

Зокрема в Полтавській області додатково працюватимуть 30 бригад пересувних відділень. В зоні їхньої роботи – 346 сіл Кременчуцького, Глобинського, Хорольського, Козельщинського, Семенівськогота частково Великобагачанського районів Полтавщини з населенням 98 тис мешканців. Загалом разом з новими пересувними відділеннями на Полтавщині вже працює 98 поштових автівок.

З 2 серпня 10 нових пересувних відділень поштового зв’язку виїхали на маршрути на Житомирщині. Вони будуть надавати послуги поштового зв’язку у 103 населених пунктах для 37 тисяч селян. Загалом в Житомирській області вже працює 77 пересувних відділень поштового зв’язку.

З 2 серпня пересувні відділення з’являться в Шосткинському та Конотопському районах Сумської області. 9 поштових автівок будуть обслуговувати 25 тис жителів із 110 сіл. Ці пересувні мали почати роботу 24 лютого, але через війну старт перенесли на серпень. Загалом на Сумщині працює 61 пересувне відділення поштового зв’язку. В вересні планується запуск ще 25 пересувних.

Загалом з початку війни Укрпошта запустила 469 пересувних відділень поштового зв’язку. Вони надають повний спектр поштових послуг як і стаціонарні відділення: доставка та видача пенсій і соціальних допомог, видача грошових переказів, оплата комунальних платежів, продаж товарів першої необхідності, доставка посилок та періодики.

Крім того, в планах Укрпошти автоматизація пересувних відділень, завдяки чому українські селяни отримають доступ до базових фінансових послуг.