Українці в березні поповнили картки через Укрпошту на 45,2 млн грн

14.04.2022

В Укрпошті за березень українці внесли на картки коштів вдвічі більше, ніж в лютому. Якщо в лютому послугою поповнення готівки на картку скористалися 19 тис разів на загальну суму 23,4 млн грн, то в березні українці переказали на картки 45,2 млн грн. Середній чек по операції поповнення картки в березні збільшився на 70% порівняно з лютим.

Абсолютні лідери по приросту обсягів по послузі поповнення платіжних карток – Київ та Чернігів. Там обсяги зросли в 9,5 та 4,4 рази відповідно.

Укрпошті пояснюють зростання тим, що багато українців, які змушені були евакуюватися в зв’язку з початком війни, з міркувань безпеки переводили готівку на гривневі карткові рахунки. Оскільки купити валюту чи швидко відкрити валютну картку, через обмежену роботу банків, було проблематично, українці користувалися фінансовими послугами Укрпошти, поповнюючи свої гривневі картки, якими також можна розраховуватися за кордоном.

Також приріст обсягів може бути пов’язаний з тим, що українці, які отримували по довіреності за своїх родичів пенсії та виплати, одразу переказували кошти їм за номером платіжної картки.

Крім того, з початку війни деякі термінали самообслуговування призупинили роботу, тому українці, яким потрібно було погашати заборгованість на кредитних картках, зверталися в Укрпошту. Разом з тим протягом березня мережа працюючих відділень Укрпошти була більшою, ніж мережа працюючих відділень банків та інших логістичних операторів.

Послуга поповнення платіжних карток через POS-термінали Укрпошти доступна у всіх автоматизованих відділеннях Укрпошти. Комісія за поповнення складає 1,5% від суми але не менше 10 грн.