"Посилка з домівки": за тиждень Укрпошта доставила понад 28 тонн посилок тимчасовим біженцям з України

18.03.2022

Укрпошта за перший тиждень з моменту анонсування послуги доставки речей для переселенців з України до Польщі, Румунії, Молдови, Угорщини та Словаччини "Посилка з домівки" доставила майже 3 тисяч посилок загальною вагою понад 28 тонн. Найбільше посилок українці відправляли своїм близьким, які тимчасово виїхали до Польщі (2,5 тис посилок), Словаччини (164 посилки) та Молдови (121 посилка).

Щодо географії відправників, то найбільше відправлень було здійснено з Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Львівської та Одеської областей.

Найчастіше відправляють одяг, предмети гігієни тощо.

Нагадаємо, Укрпошта доставляє речі тимчасовим біженцям з 70% знижкою до Польщі, Румунії, Молдови, Угорщини та Словаччини, тобто до тих країн, які приймають найбільшу кількість українців, яким довелося покинути Батьківщину через російську агресію.

На поштовому відділенні “посилки з домівки” оформлюються як звичайні відправлення. Вартість доставки залежить від розмірів та ваги, проте на всі такі відправлення Укрпошта надає знижку -70% від вартості міжнародного відправлення.