Укрпошта за 2021 рік збільшила обсяги експорту на 27% та доставила 4,7 млн кг відправлень

09.02.2022

Укрпошта за попередніми даними за 2021 рік обробила та доставила в країни світу 4,7 млн кг експортних відправлень. Показники порівняно із 2020 роком зросли на 27%.

Найбільше українці відправляли посилки до США, Великобританії, країн ЄС, Канади, Австралії та Японії.

«Хоча 2021 рік для міжнародної поштової логістики буд дуже складним, бо пасажирське авіасполучення, на жаль  не відновилось в достатньому обсязі, минулого року Укрпошта  змогла втримати ріст експорту і майже на третину збільшила доставку експортних міжнародних відправлень. Дякуючи нашим партнерам – авіакомпанії Windrose Airlines  ми продовжити  чартерну програму до США і відправили до аеропорту Нью-Йорка 96 чартерних вантажних прямих рейсів Київ-Нью-Йорк. Доставку на інші напрями нам забезпечило партнерство з 15 пасажирськими авіалініями. Окрім покращення доставки ми продовжили інвестувати в розвиток та підтримку малого та середнього  бізнесу на E-Export, розпочавши плідне партнерство з Wish та eBay, і створивши спеціальний освітній портал для  українських виробників», - відзначила директор департаменту міжнародних операцій Укрпошти Юлія Павленко.

В рамках чартерної програми з авіакомпанією Windrose Airlines для Укрпошти виконуються рейси до США на літаках різної конфігурації, забезпечує надходження 70% експортних відправлень без перезавантаження у транзитних аеропортах.

Чартерна програма доповнює можливості з транспортування на пасажирських рейсах. Укрпошта сьогодні має партнерство з  провідними авіакомпаніями, серед яких МАУ, Turkish Airlines, LOT, KLM, Lufthansa, AirBaltic. Для відправки за кордон посилок компанія використовує чотири аеропорти – «Бориспіль», «Київ імені І. Сікорського», «Львів імені Данила Галицького», «Одеса». Вони щодня забезпечують до 30 рейсів із експортними відправленнями.

Для постійних клієнтів-представників малого та середнього бізнесу діє програма лояльності та накопичувальна система знижок. Залежно від обсягів відправлень юридичні та фізичні особи можуть отримати знижку від 3 до 15%. Більш детально про умови системи знижок на сайті Укрпошти  

Крім того, для допомоги українським підприємцям знаходити нові ринки збуту Укрпошта створила освітній експортний портал https://e-export.ukrposhta.ua. А спільно із одним із найбільших світових маркетплейсів eBay запустила кампанію на підтримку українського малого та середнього бізнесу. Це дозволило вітчизняним експортерам отримати низку привілеїв від eBay, серед яких персональне менторство з боку команди  маркетплейса та  безкоштовна підписка на магазин на 3 місяці  та підтримка персонального менеджера. 

Також Укрпошта почала співпрацю із найбільш швидкозростаючою мобільною платформою електронної комерції Wish, що відкрило для українців додаткову можливість продавати свою продукцію в США, країни ЄС та Австралію.

Як повідомлялося раніше, у 2020 році Укрпошта доставила 3,7 млн кг експортних відправлень. Нагадаємо, за якістю експрес-доставки міжнародних відправлень EMS Укрпошта за підсумками третього кварталу 2021 року зайняла 2 місце серед 198 країн у світовому рейтингу PwC і піднялася на 121 позицію (порівнюючи з аналогічним періодом 2020 року).

E-Export School від Укрпошти діє протягом 5 років, в рамках якої поштовий оператор розповідає про особливості роботи з різними торгівельними майданчиками та ділиться історіями успіху підприємців, що успішно почали свій бізнес на цих маркетплейсах.